Rýchly a jednoduchý morčací guláš s červenou paprikou a paradajkami, ktorý si môžete kedykoľvek vychutnať ako nízkotučnú večeru. Podávajte spolu s tagliatelle!
Čo budete potrebovať
- 2 červené papriky
- 600 – 700 g morčacích pŕs
- extra panenský olivový olej v spreji
- 1 veľká cibuľa, rozpolená a nakrájaná na tenké plátky
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 2 lyžice sladkej údené papriky
- 200 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 300 ml kuracieho vývaru
- 300 g tagliatelle
- 150 g plnotučného jogurtu
- 1 lyžička kukuričnej múky
- hrsť nasekanej čerstvej plocholistej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
- Papriky dajte na malý plech a pečte 25 minút.
- Nechajte chladiť v uzavretom plastovom sáčku.
- Zbavte papriky stoniek, semienok a šupiek a nakrájajte ich na tenké prúžky.
- Dajte bokom.
- Morčacie prsia nakrájajte na 1 cm prúžky.
- Zahrejte nepriľnavú panvicu na vysokom plameni a 6x postriekajte olejom.
- Pridajte polovicu morčacieho mäsa a opekajte 2 minúty.
- Nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Opakujte so zvyšným mäsom.
- Panvicu postriekajte ešte 6 streky oleja, pridajte cibuľu a opekajte 5 minút, kým nezmäkne a ľahko nezezlátne.
- Pridajte ocot a varte minútu, kým sa takmer neodparí.
- Vmiešajte údenú papriku a varte 1 minútu.
- Pridajte paradajky a vývar a varte 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.
- Zložte panvicu z ohňa.
- Medzitým uvarte tagliatelle podľa návodu na obale do al dente.
- Zmiešajte jogurt s kukuričnou múkou do hladka.
- Postupne zašľahajte do omáčky, vráťte panvicu na oheň a varte 1-2 minúty.
- Vmiešajte mäso a papriku a 2 minúty duste.
- Dochuťte.
- Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a omáčku podávajte s uvarenými tagliatelle.
Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na hydinový guláš 5x inak. Máme pre vás kuracie, morčacie, slepačie aj kačacie varianty!