Guláš z fazule a hovädzieho mäsa

Guláš z fazule a hovädzieho mäsa

Tento zdravý a výdatný domáci fazuľový guláš s hovädzím mäsom vás zaručene zahreje na tele aj na duši! Jednoducho si ho pripravíte v jednom hrnci a máte sýtu večeru pre celú rodinu, ktorá je navyše plná chuti.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice oleja neutrálnej chuti
  • 1 kg hovädzieho mäsa na guláš, nakrájaného na 2,5 cm kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 veľké mrkvy, nakrájané na plátky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • ½ lyžičky sušenej šalvie
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 3 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 plechovky (každá 425 g) pinto fazule

POSTUP

  • Zahrejte olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
  • Pridajte hovädzie mäso a opekajte ho zo všetkých strán, asi 1-2 minúty z každej strany.
  • V prípade potreby opekajte po dávkach.
  • Akonáhle hovädzie mäso zhnedne, vyberte ho z hrnca.
  • Pridajte cibuľu a mrkvu a varte do mäkka, asi 5-6 minút.
  • Potom pridajte cesnak, tymian a sušenú šalviu.
  • Varte, kým sa cesnak nerozvonia, asi 1 minútu.
  • Pridajte soľ, korenie, bobkové listy, hovädzie vývar a pinto fazuľa.
  • Pridajte hovädzie mäso späť do hrnca.
  • Túto zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu na mierny var.
  • Prikryte a duste asi 2 hodiny alebo kým hovädzie mäso nezmäkne.
  • Na posledných 30 minút varenia odoberte pokrievku.
Hovädzí guláš s fazuľami vo veľkom hrnci, ozdobený čerstvými bylinkami.
www.myforkinglife.com

Máme pre vás aj 5 luxusných receptov na guláš z hydinového mäsa . Aký vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.