Tento zdravý a výdatný domáci fazuľový guláš s hovädzím mäsom vás zaručene zahreje na tele aj na duši! Jednoducho si ho pripravíte v jednom hrnci a máte sýtu večeru pre celú rodinu, ktorá je navyše plná chuti.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice oleja neutrálnej chuti
- 1 kg hovädzieho mäsa na guláš, nakrájaného na 2,5 cm kúsky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 2 veľké mrkvy, nakrájané na plátky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
- ½ lyžičky sušenej šalvie
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- 3 šálky hovädzieho vývaru
- 2 plechovky (každá 425 g) pinto fazule
POSTUP
- Zahrejte olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
- Pridajte hovädzie mäso a opekajte ho zo všetkých strán, asi 1-2 minúty z každej strany.
- V prípade potreby opekajte po dávkach.
- Akonáhle hovädzie mäso zhnedne, vyberte ho z hrnca.
- Pridajte cibuľu a mrkvu a varte do mäkka, asi 5-6 minút.
- Potom pridajte cesnak, tymian a sušenú šalviu.
- Varte, kým sa cesnak nerozvonia, asi 1 minútu.
- Pridajte soľ, korenie, bobkové listy, hovädzie vývar a pinto fazuľa.
- Pridajte hovädzie mäso späť do hrnca.
- Túto zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu na mierny var.
- Prikryte a duste asi 2 hodiny alebo kým hovädzie mäso nezmäkne.
- Na posledných 30 minút varenia odoberte pokrievku.
Máme pre vás aj 5 luxusných receptov na guláš z hydinového mäsa . Aký vyskúšate ako prvý?