Guláš z hovädzej veveričky

Guláš z hovädzej veveričky

Pripravte si luxusný guláš s intenzívnou chuťou a neodolateľnou vôňou. Skvele vás zasýti a zahreje nielen v chladných zimných mesiacoch!

Ingrediencie

  • 1200 g hovädzej veveričky
  • štyri šálky kuracieho vývaru
  • 4 mrkvy
  • 2 stopkaté zelery
  • 2 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 1 PL sójovej omáčky
  • pol šálky sladkej maďarskej papriky
  • bobkový list
  • tymian
  • soľ, korenie
  • múka na zahustenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Najprv zľahka na oleji z oboch strán približne 5 minút orestujte osolené a okorenené hovädzie mäso. Následne mäso odložte nabok.
  2. Potom do hrnca so zvyškom oleja vložte nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, papriku a zeler a všetko varte dovtedy, kým zelenina zmäkne a ľahko zhnedne.
  3. Pridajte maďarskú papriku a chvíľku miešajte.
  4. Vlejte do hrnca kurací vývar a pridajte aj sójovú omáčku, bobkový list a tymián.
  5. Nakrájajte hovädziu veveričku na kúsky a jemne poprášte múkou.
  6. Takto upravené mäso pridajte do hrnca so zmesou zeleniny a korenia a prikryté pokrievkou za občasného miešania varte približne hodinu.
  7. Odstráňte z hrnca kusy zeleniny a korenia, prípadne ešte dochuťte soľou a korením.
  8. Podávajte s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Ako prílohu k tomuto pokrmu môžete zvoliť knedľu či zemiaky. Pokiaľ máte radi zeleninu, môžete v gulášu ponechať aj niekoľko kúskov mrkvy či papriky.

Guláš s hovädzími kúskami so zemiakmi
zdroj: seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.