Pripravte si luxusný guláš s intenzívnou chuťou a neodolateľnou vôňou. Skvele vás zasýti a zahreje nielen v chladných zimných mesiacoch!
Ingrediencie
- 1200 g hovädzej veveričky
- štyri šálky kuracieho vývaru
- 4 mrkvy
- 2 stopkaté zelery
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL oleja
- 1 PL sójovej omáčky
- pol šálky sladkej maďarskej papriky
- bobkový list
- tymian
- soľ, korenie
- múka na zahustenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Najprv zľahka na oleji z oboch strán približne 5 minút orestujte osolené a okorenené hovädzie mäso. Následne mäso odložte nabok.
- Potom do hrnca so zvyškom oleja vložte nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, papriku a zeler a všetko varte dovtedy, kým zelenina zmäkne a ľahko zhnedne.
- Pridajte maďarskú papriku a chvíľku miešajte.
- Vlejte do hrnca kurací vývar a pridajte aj sójovú omáčku, bobkový list a tymián.
- Nakrájajte hovädziu veveričku na kúsky a jemne poprášte múkou.
- Takto upravené mäso pridajte do hrnca so zmesou zeleniny a korenia a prikryté pokrievkou za občasného miešania varte približne hodinu.
- Odstráňte z hrnca kusy zeleniny a korenia, prípadne ešte dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Ako prílohu k tomuto pokrmu môžete zvoliť knedľu či zemiaky. Pokiaľ máte radi zeleninu, môžete v gulášu ponechať aj niekoľko kúskov mrkvy či papriky.