Guláš z morčacieho mäsa a zeleniny

Guláš z morčacieho mäsa a zeleniny

Pripravte si lahodný obed z jedného hrnca pre celú rodinu. Navyše naň potrebujete iba jednoduché ingrediencie, takže nezaťažia vašu peňaženku. Tak si ho spolu poďme pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 750 g morčacieho mäsa
  • 750 g cibule
  • 750 g zemiakov
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 2 mrkvy
  • cesnak
  • 1/4 menšieho zeleru
  • 2 bobkové listy
  • korenie a soľ podľa chuti
  • 1 lyžica červenej papriky
  • majorán
  • olivový olej

Postup

  • Nakrájajte cibuľu a opražte ju na olivovom oleji dozlatista, čo môže trvať aj 10 minút.
  • K cibuli pridajte na kocku nakrájané morčacie mäso.
  • Restujte a postupne pridávajte korenie, bobkový list a majoránku.
  • Keď je mäso orestované a začína púšťať šťavu, pridajte lyžicu červenej papriky, premiešajte a podlejte paradajkovým pretlakom.
  • Medzitým si očistite zeler a mrkvu a pridajte ich do omáčky.
  • Podlejte vodou (časť môžete nahradiť vývarom) a nechajte variť na miernom ohni.
  • Nakoniec pridajte očistené nakrájané zemiaky a soľ a varte ešte 20-30 minút, kým zemiaky zmäknú.
  • Dobrú chuť!
Zeleninový guláš s morčacím mäsom v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.zosrdcadohrnca.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.