Pripravte si lahodný obed z jedného hrnca pre celú rodinu. Navyše naň potrebujete iba jednoduché ingrediencie, takže nezaťažia vašu peňaženku. Tak si ho spolu poďme pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 750 g morčacieho mäsa
- 750 g cibule
- 750 g zemiakov
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 2 mrkvy
- cesnak
- 1/4 menšieho zeleru
- 2 bobkové listy
- korenie a soľ podľa chuti
- 1 lyžica červenej papriky
- majorán
- olivový olej
Postup
- Nakrájajte cibuľu a opražte ju na olivovom oleji dozlatista, čo môže trvať aj 10 minút.
- K cibuli pridajte na kocku nakrájané morčacie mäso.
- Restujte a postupne pridávajte korenie, bobkový list a majoránku.
- Keď je mäso orestované a začína púšťať šťavu, pridajte lyžicu červenej papriky, premiešajte a podlejte paradajkovým pretlakom.
- Medzitým si očistite zeler a mrkvu a pridajte ich do omáčky.
- Podlejte vodou (časť môžete nahradiť vývarom) a nechajte variť na miernom ohni.
- Nakoniec pridajte očistené nakrájané zemiaky a soľ a varte ešte 20-30 minút, kým zemiaky zmäknú.
- Dobrú chuť!