Zložte kuchársku maturitu na výbornú a pripravte vynikajúci srnčí guláš.
Čo budeme potrebovať
- 500 g srnčej stehna
- 2 menšie cibule pokrájané najemno
- 80 ml paradajkového pretlaku
- 350 ml vývaru
- 60 ml piva
- sladká mletá paprika
- soľ
- korenie
- 80 ml repkového oleja
- 1 bobkový list
- 2 guličky nového korenia
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Mäso nakrájame na kúsky.
- Pripravíme marinádu zmiešaním oleja, bobkového listu, nového korenia a prelisovaného cesnaku, štipky soli a korenia.
- Mäso naložíme do marinády a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Do prípravy guláša sa pustíme nasledujúci deň.
- Cibuľku osmažíme dozlatista.
- Orestujeme mäso.
- Pridáme pretlak.
- Posypeme mletou paprikou.
- Niekoľko minút dusíme.
- Prilejeme vývar a pivo.
- Za občasného miešania varíme približne dve a pol hodiny.
- Podľa chuti osolíme, okoreníme.
- Podávame ako klasický guláš s žemľovou knedľou, zemiakmi, alebo chlebom.