Guláš zo srnčieho mäsa

Guláš zo srnčieho mäsa

Zložte kuchársku maturitu na výbornú a pripravte vynikajúci srnčí guláš.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g srnčej stehna
  • 2 menšie cibule pokrájané najemno
  • 80 ml paradajkového pretlaku
  • 350 ml vývaru
  • 60 ml piva
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • korenie
  • 80 ml repkového oleja
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky.
  2. Pripravíme marinádu zmiešaním oleja, bobkového listu, nového korenia a prelisovaného cesnaku, štipky soli a korenia.
  3. Mäso naložíme do marinády a necháme cez noc uležať v chladničke.
  4. Do prípravy guláša sa pustíme nasledujúci deň.
  5. Cibuľku osmažíme dozlatista.
  6. Orestujeme mäso.
  7. Pridáme pretlak.
  8. Posypeme mletou paprikou.
  9. Niekoľko minút dusíme.
  10. Prilejeme vývar a pivo.
  11. Za občasného miešania varíme približne dve a pol hodiny.
  12. Podľa chuti osolíme, okoreníme.
  13. Podávame ako klasický guláš s žemľovou knedľou, zemiakmi, alebo chlebom.
Miska plná hustého a lahodného guláša z krehkého mäsa so zeleninou.
Zdroj: missallieskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.