Sušené slivky sa ku diviačiemu mäsu pridávajú pomerne často. Vyskúšajte ho tentoraz ozvláštniť lesnými plodmi!
Ingrediencie:
- 800 g diviačieho mäsa
- 200 ml červeného vína
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL čučoriedkového džemu
- 100 g čučoriedok
- 2 PL múky (voliteľné)
- 2 PL olivového oleja
- bobkový list
- sladká paprika
- klinček
- škorica
- borievka
- soľ, korenie
Postup:
- Kančie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a zľahka orestujte v hrnci alebo v hlbokej panvici s rozpáleným olejom.
- Následne mäso vyberte a do hrnca dajte zosklovatieť nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.
- Po chvíľke pridajte do hrnca aj nakrájanú mrkvu.
- Keď je zelenina mäkká, prilejte hovädzí vývar a červené víno.
- Keď sa zmes začne variť, pridajte korenie a vráťte do hrnca kúsky mäsa.
- Premiešajte a za občasného miešania varte priklopené približne 2 až 2,5 hodiny.
- Niekoľko minút pred koncom pridajte čučoriedky a čučoriedkový džem.
- Odstráňte borievku, bobkový list a klinčeky av prípade potreby zahustite trochou múky.
Tento diviačí guláš podávajte s knedľou, zemiakovou kašou či čerstvým pečivom.