Gulášová polievka a slanina? Naše recepty vás presvedčia, že táto kombinácia je dokonalá

Ochutnali ste už niekedy recept na gulášovú polievka s restovanou slaninou? Alebo ako sa jej inak hovorí anglická gulášová polievka?

Pokiaľ nie, tak u nás máte jedinečnú príležitosť si ju vychutnať.

Postupy sú jednoduché a chuť je návyková, takže pozor!

Pripravíte si ju s nami?

Ako najlepšie uvariť polievku v pomalom hrnci?

Ako som už avizovala vyššie, polievky a nielen gulášová, je ešte lepšie keď sa môže pripraviť v pomalom hrnci. Tu je niekoľko tipov, ako dobré urobiť ešte lepším.

Ingrediencie na okamžité pridanie

Niektoré ingrediencie ťažia z dlhšej doby varenia viac ako iné. Tieto prísady dajte do pomalého hrnca hneď zo začiatku:

Zelenina – cibuľa, koreňová zelenina ako zemiaky a mrkva, tekvica, paradajky, zeler, karfiol a brokolica
Mäso – Chudé kusy z pliecka a zadného hovädzieho, jahňacieho, kozieho, bravčového, celých kurčiat, kuracích stehien
Korenie – Väčšina korenia by mala byť pridaná na začiatku varenia, aj keď napríklad rozmarín môže počas najdlhšej doby varenia zhorknúť a je lepšie keď sa pridá až na konci.

Ingrediencie na pridanie na konci

Sú to ingrediencie, ktoré by nevydržali hodiny varenia a pomaly vareným pokrmom dodajú čerstvú chuť. Počas posledných 30-45 minút varenia pridajte všetky nasledujúce ingrediencie.

Zelenina – Mäkšia zelenina ako hrášok, kukurica, paprika a špenát.
Mäso – Kuracie prsia, ryby a ďalšie morské plody. Na konci varenia skontrolujte, či sú kuracie prsia prepečené, a pokiaľ sú uprostred ešte ružové, dajte im trochu viac času.
Ďalšie – ryža, rezance a ďalšie cestoviny.
Mliečne výrobky – Mlieko, jogurt, kyslá smotana, smotanový syr. Kokosové mlieko je tiež najlepšie pridať na záver.

Všetky ingrediencie nakrájajte na rovnakú veľkosť

Tým je zaistené, že sa všetky ingrediencie uvaria v podstate rovnakou rýchlosťou.

Použite menej tekutiny

V pomalom hrnci dochádza k veľmi malému odparovaniu. Pokiaľ pripravujete bežný recept na polievku, je pravdepodobné, že nebudete musieť použiť všetku požadovanú tekutinu. Vložte všetky ingrediencie do pomalého hrnca a potom ich zalejte vývarom. Vývar by mal pokrývať prísady približne o 1 cm. Pokiaľ máte na konci varenia prebytočnú tekutinu, na posledných 30 minút odoberte pokrievku, aby sa časť odparila.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.