Gulášová polievka s klobásou

Gulášová polievka s klobásou

Pripravte si rýchlu nízkotučnú polievku s údeninou, ako perfektnú rodinnú večeru uprostred rušného týždňa.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 450 g balíček nízkotučných klobás (nakrájaných na veľké kúsky)
  • 2 cibule (nakrájané nahrubo)
  • 400 g plechovka nakrájaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica bujónu v kocke
  • 1 lyžica papriky
  • štipka cukru
  • 4 stredne zemiaky (nakrájané na veľké kúsky)
  • 2 veľké hrsti jarnej zeleninky

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja a opekajte kúsky klobásy do zhnednutia. Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Zvyšný olej zmiešajte s cibuľou v hrnci a na vysokú teplotu za občasného miešania opekajte 5 minút, kým cibuľa nezezlátne.
  • Pridajte paradajky a potom pridajte paradajkový pretlak.
  • Naplňte plechovku od paradajok dvakrát vodou a nalejte ju do hrnca. Prisypte bujónový prášok, papriku a cukor a veľa soli a korenia. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  • Zemiaky vložíme do hrnca, prikryjeme a za občasného miešania dusíme 10 minút.
  • Vhoďte nakrájanú zeleninu a klobásy a pomaly zahrievajte 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Pred podávaním ochutnajte korenie.
Lyžička s klobásou a plná zeleniny z polievky.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Pre jednoduchšiu prípravu pečiva, je lepšie si zaobstarať domácu pekáreň , akú vybrať vám prezradíme v našej komplexnej recenzii!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.