Pripravte si rýchlu nízkotučnú polievku s údeninou, ako perfektnú rodinnú večeru uprostred rušného týždňa.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 450 g balíček nízkotučných klobás (nakrájaných na veľké kúsky)
- 2 cibule (nakrájané nahrubo)
- 400 g plechovka nakrájaných paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica bujónu v kocke
- 1 lyžica papriky
- štipka cukru
- 4 stredne zemiaky (nakrájané na veľké kúsky)
- 2 veľké hrsti jarnej zeleninky
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja a opekajte kúsky klobásy do zhnednutia. Vyberte z panvice a dajte bokom.
- Zvyšný olej zmiešajte s cibuľou v hrnci a na vysokú teplotu za občasného miešania opekajte 5 minút, kým cibuľa nezezlátne.
- Pridajte paradajky a potom pridajte paradajkový pretlak.
- Naplňte plechovku od paradajok dvakrát vodou a nalejte ju do hrnca. Prisypte bujónový prášok, papriku a cukor a veľa soli a korenia. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Zemiaky vložíme do hrnca, prikryjeme a za občasného miešania dusíme 10 minút.
- Vhoďte nakrájanú zeleninu a klobásy a pomaly zahrievajte 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pred podávaním ochutnajte korenie.
Pre jednoduchšiu prípravu pečiva, je lepšie si zaobstarať domácu pekáreň , akú vybrať vám prezradíme v našej komplexnej recenzii!