Gulášová polievka s mletým bravčovým mäsom

Gulášová polievka s mletým bravčovým mäsom

Začína sa ochladzovať, a tak je čas na gulášovú polievku s mletým hovädzím mäsom. Tento recept je upokojujúce a uspokojujúce, ideálne pre chladné zimy. Rovnako akotieto výdatné polievky do sychravého počasia.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g cibule (nakrájaná nahrubo)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaný)
  • 15 g masla alebo oleja
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 3 papriky (odstránené stopky a semienka, nakrájané na krátke prúžky – pokiaľ možno 3 rôzne farby)
  • 100 g zeleru (nakrájaného)
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej údenej papriky
  • 2 lyžice múky
  • 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
  • 1 l vody
  • 2 kocky hovädzieho bujónu
  • soľ
  • korenie
  • 6 lyžíc gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany

Postup

  • V hrnci na strednú teplotu rozohrejte maslo alebo olej a pridajte cibuľu a cesnak.
  • Vymažte 2–3 minúty.
  • Pridajte mleté bravčové mäso a opekajte, kým mäso z väčšej časti nezhnedne.
  • Pridajte papriku a zeler a opekajte 3-4 minúty. Pridajte paradajky a premiešajte.
  • Na zmes zeleniny a bravčového mäsa prisypte mletú údenú papriku a múku a premiešajte.
  • Vymažte asi minútu.
  • Pridajte paradajky, vodu a bujón a všetko priveďte do varu.
  • Priklopte pokrievkou a znížte na miernu teplotu a varte 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Skontrolujte chuť av prípade potreby dosoľte a okoreňte.
  • Podávajte gulášovú polievku horúcu, s kopčekom gréckeho jogurtu.
Polievka plná chutných ingrediencií v bielej miske.
Zdroj: chilesandsmoke.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.