Tento recept na výdatné jedlo je obľúbený v Rakúsku a Maďarsku. Je to skvelé jedlo, ako na obed, tak večeru. Rovnako ako mnoho ďalších pokrmov, ktoré nájdete na našom webe. Skúste napríklad krevety na cesnaku alebo výdatné zapečené cestoviny s kuracím mäsom .
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice masla
- 2 biele cibule (nakrájané)
- 125 g strúhanej mrkvy
- 2 stonky zeleru (nakrájané na plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 125 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
- ½ lyžičky papriky
- 1 lyžička údené papriky
- 2 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžica sušeného tymiánu
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 bobkový list
- 400 g celých lúpaných paradajok (rozmixovaných)
- 750 ml kuracieho vývaru
- 125 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- V hrnci na masle orestujte cibuľu, mrkvu, zeler, huby a červenú papriku, kým nezmäknú.
- Pridajte cesnak, rascu a škoricu a restujte, kým sa zmes nerozvonia.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a smažte, kým nezhnedne.
- Počas varenia ho dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Pridajte papriku, údenú papriku, tymián, paradajkový pretlak a bobkové listy a minútu zľahka opekajte.
- Pridajte konzervované paradajky a kuracie vývar a varte 30 minút.
- Zložte z platne a vmiešajte jogurt a nasekanú petržlenovú vňať.
- Dobre dochuťte soľou a korením.