Gulášová polievka s mletým hovädzím mäsom

Gulášová polievka s mletým hovädzím mäsom

Tento recept na výdatné jedlo je obľúbený v Rakúsku a Maďarsku. Je to skvelé jedlo, ako na obed, tak večeru. Rovnako ako mnoho ďalších pokrmov, ktoré nájdete na našom webe. Skúste napríklad krevety na cesnaku alebo výdatné zapečené cestoviny s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice masla
  • 2 biele cibule (nakrájané)
  • 125 g strúhanej mrkvy
  • 2 stonky zeleru (nakrájané na plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 125 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
  • ½ lyžičky papriky
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 bobkový list
  • 400 g celých lúpaných paradajok (rozmixovaných)
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 125 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • V hrnci na masle orestujte cibuľu, mrkvu, zeler, huby a červenú papriku, kým nezmäknú.
  • Pridajte cesnak, rascu a škoricu a restujte, kým sa zmes nerozvonia.
  • Pridajte mleté hovädzie mäso a smažte, kým nezhnedne.
  • Počas varenia ho dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
  • Pridajte papriku, údenú papriku, tymián, paradajkový pretlak a bobkové listy a minútu zľahka opekajte.
  • Pridajte konzervované paradajky a kuracie vývar a varte 30 minút.
  • Zložte z platne a vmiešajte jogurt a nasekanú petržlenovú vňať.
  • Dobre dochuťte soľou a korením.
Hrniec plný hutnej a výdatnej polievky okorenená paprikou a mäsom.
Zdroj: oliviascuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.