Gulášová polievka s mletým mäsom

Gulášová polievka s mletým mäsom

Ušetrite čas a pripravte si poctivú gulášovku z mletého mäsa. Je jednoduchá a rýchla, pritom skvele chutí a naozaj zasýti. Bez výčitiek ju môžete pripraviť aj ako hlavný chod.

Ingrediencie

  • 200 g mixu hovädzieho a bravčového mletého mäsa
  • 4 stredné zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • ¼ lyžičky rasce
  • ¼ lyžičky majoránky
  • 4 lyžičky sladkej papriky

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu a opražte.
  2. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, 1 lyžičku papriky a nechajte rozvoňať.
  3. Vložte mäso a poriadne premiešajte a pár minút opekajte.
  4. Osoľte, pridajte rascu a zvyšok papriky, premiešajte a zalejte litrom vody.
  5. Varte pod pokrievkou na miernom plameni 15 minút.
  6. Zemiaky umyte, oškrabte a pokrájajte na kocky.
  7. V menšom hrnci alebo panvičke si pripravte zápražku: rozpustite maslo, zaprášte múkou a premiešajte, odstavte z plameňa.
  8. Do polievky pridajte zemiaky, zápražku a majorán, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  9. Podávajte s čerstvým pečivom.
Červená polievka s kúskami zemiakov, pomletého mäsa a zeleniny s plátkom chleba na tanieri
Zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.