Tento recept na gulášovku s klobásou je taký hutný, že vás zasýti až do večera. Preto je to ideálna obedová polievka, ktorú budete servírovať pred niečím ľahším, ako sú napríklad slané palacinky , ktoré si môžete pripraviť podľa nás!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 30 g masla
- 700 g kvalitné hovädzie klobásy (nakrájané)
- 300 g pikantnej klobásy chorizo (nakrájané)
- 2 cibule (nakrájané nadrobno)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička údené papriky
- 2 červené čili papričky (nakrájané nadrobno)
- 1 červená paprika (jemne nakrájaná)
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 175 ml kyslej smotany
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 150 stupňov.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej a maslo a opekajte hovädziu klobásu a chorizo po dobu 5–7 minút.
- Údeniny vyberte z panvice a dajte bokom.
- Smažte cibuľu a cesnak na rovnakej panvici po dobu 3-4 minút, kým nezmäknú.
- Vmiešajte múku a varte ďalšie 2-3 minúty.
- Pridajte papriku, chilli a korenie a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Zalejte hovädzím vývarom, do panvice vráťte údeniny a pečte v rúre 30–35 minút.
- Vyberte panvicu z rúry a dierovanou lyžicou zoberte všetok tuk, ktorý vystúpil na povrch.
- Vmiešajte kyslú smotanu a petržlen, kým sa dobre nespoja.