Gulášová polievka s údeninou

Gulášová polievka s údeninou

Tento recept na gulášovku s klobásou je taký hutný, že vás zasýti až do večera. Preto je to ideálna obedová polievka, ktorú budete servírovať pred niečím ľahším, ako sú napríklad slané palacinky , ktoré si môžete pripraviť podľa nás!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 30 g masla
  • 700 g kvalitné hovädzie klobásy (nakrájané)
  • 300 g pikantnej klobásy chorizo (nakrájané)
  • 2 cibule (nakrájané nadrobno)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 červené čili papričky (nakrájané nadrobno)
  • 1 červená paprika (jemne nakrájaná)
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 175 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov.
  • Na veľkej panvici rozohrejte olej a maslo a opekajte hovädziu klobásu a chorizo po dobu 5–7 minút.
  • Údeniny vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Smažte cibuľu a cesnak na rovnakej panvici po dobu 3-4 minút, kým nezmäknú.
  • Vmiešajte múku a varte ďalšie 2-3 minúty.
  • Pridajte papriku, chilli a korenie a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Zalejte hovädzím vývarom, do panvice vráťte údeniny a pečte v rúre 30–35 minút.
  • Vyberte panvicu z rúry a dierovanou lyžicou zoberte všetok tuk, ktorý vystúpil na povrch.
  • Vmiešajte kyslú smotanu a petržlen, kým sa dobre nespoja.
Tanier plný krémovej polievky s údeninou a paprikou.
Zdroj: bestrecipesuk.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.