Prevoňajte svoju kuchyňu recepty na gulášovú polievku s bravčovým mäsom! Sú najlepšie

Vôňa našich receptov na gulášovú polievku z bravčového mäsa vám zamotá hlavu.

Plný hrniec tejto dobroty zmizne v jedinom okamihu ani nebudete vedieť ako!

Až tak je výborná!

Ochutnajte ju a presvedčte sa na vlastné chuťové bunky.

Druhy papriky a ako ich používať

V tomto sladkom, dymovom a aromatickom korení je viac ako si myslíme. Existujú rôzne odrody s rôznym pôvodom a chuťovými profilmi.

Paprika sa vyrába zo sušených paprík. Odtiaľ pochádza jej červeno-oranžová farba, ale ako viete, to, že sú dve papriky červenej, nemusí nutne znamenať, že chutia rovnako. Paprika sa líši v chuti podľa toho, aké druhy paprík sa sušia a drví.

Korenie sa môže pohybovať od jemného po pikantné, trochu sladké až po 100% pikantné. Tu sú najčastejšie typy, s ktorými sa stretnete:

Klasická červená paprika

Paprika, ktorú vidíte v obchode s potravinami, tá na ktorej je napísané „Paprika“. Obyčajná paprika má najmenej výraznú chuť, ponúka nízku intenzitu korenistej chuti bez veľkej pikantnosti alebo sladkosti. O čo tu ide je farba a nie chuť. Najlepšie použitie je na oživenie kurčaťa, hummusu, vajec, zemiakov alebo ryže.

Maďarská paprika

Ak chcete vedieť o pravej láske k paprike porozprávajte sa s Maďarmi. Je to obľúbené korenie a základ maďarského národného jedla – guláša. Maďarská paprika sa tradične dodáva v ôsmich rôznych chuťových profiloch, od jemnej a jasne červenej až po pikantnú, štipľavú a svetlo oranžovú. Najbežnejšia je jasne červená odroda zvaná édesnemes, ktorá má štipľavú korenistú chuť a sladkosť. S najväčšou pravdepodobnosťou ju uvidíte označenú ako „Sladká maďarská paprika“.

Španielska paprika

Španielska paprika, často označovaná ako „pimentón“, sa bežne vyrába s údenou paprikou, ktorá, ako pravdepodobne viete, prináša na stôl hlbšiu, dymovú chuť. Úroveň pálivosti a sladkosti španielskej papriky sa líši v závislosti od použitej zmesi paprík. V obchode s korením môžete vidieť odrody dulce (sladké), agrodulce (horkosladké) alebo picante (pálivé). A keď robíme niečo ako paella, je to presne to, čo hľadáme.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.