Gulášová polievka z bravčového mäsa

Gulášová polievka z bravčového mäsa

Tento recept na domácu maďarskú gulášovú polievku je dokonalý na prípravu klasickej polievky do studeného počasia, ktorá je výdatná, plná chuti a jednoduchá na prípravu!

Čo budeme potrebovať

  • 6 plátkov slaniny (nakrájané)
  • soľ
  • korenie
  • 900 g duseného bravčového mäsa
  • 2 stredné cibule (nakrájané na kocky)
  • 3 stredné mrkvy (nakrájané)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 3 lyžice maďarskej údené papriky
  • 1 fľaša čierneho piva
  • 3 lyžice múky
  • 950 ml hovädzieho vývaru izbovej teploty
  • 250 g pasírovaných paradajok (jemných)
  • 120 g nakladanej pečenej červenej papriky (nakrájanej alebo obyčajnej pečenej červenej papriky z pohára, plus 1 lyžica bieleho vínneho octu)
  • 4-5 stredných zemiakov (so šupkou, nakrájané na kúsky)
  • kyslá smotana a čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Zahrejte veľký hrniec na strednú teplotu.
  • Pridajte nakrájanú slaninu a opekajte, kým nebude takmer chrumkavá, a vyberte ju na tanier vyložený kuchynskou papierovou utierkou.
  • V hrnci ponechajte aspoň 3 lyžice tuku zo slaniny.
  • Bravčové kocky osolíme, okoreníme a pridáme na rozpálený hrniec a zo všetkých strán ich opečieme.
  • Opečené kocky bravčového mäsa vyberte na tanier so slaninou a do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu, cesnak a papriku.
  • Zeleninu restujte, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná a mrkva nezačína mäknúť.
  • Pridajte pivo a všetko spolu premiešajte.
  • Keď sa pivo trochu zredukuje, pridajte slaninu a bravčové mäso späť do hrnca a všetko premiešajte.
  • Oddeľte asi 1/3 vývaru a vidličkou do neho vmiešajte múku, kým sa múka nerozpustí.
  • Pridajte túto zmes do hrnca spolu so zvyškom vývaru a paradajkovou omáčkou.
  • Do hrnca pridajte nakladanú pečenú červenú papriku a zemiaky a všetko spolu dobre premiešajte.
  • Znížte teplotu a nechajte guláš variť asi 35-45 minút (alebo aj dlhšie, ak máte čas tak 2-3 hodiny), za stáleho miešania, kým nie sú zemiaky uvarené a guláš mierne nezhustne.
  • Podávajte horúce s kopčekom kyslej smotany a trochou nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, s chrumkavým chlebom na namáčanie.

K tomuto receptu na gulášovú polievku s bravčovým mäsom je ideálne čerstvé pečivo na prikusovanie. Najjednoduchšie je si ho upiecť v domácej pekárni , ktorú si môžete zaobstarať, vďaka našej recenzii a rovno si v nej upiecť najlepšie recepty pre domácu pekáreň .

Hustá polievka s mäsom a uvarenou koreňovou zeleninou.
Zdroj: thelemonapron.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.