Vyskúšajte túto verziu s hlivou ustricovou a uvidíte sami že gulášová polievka nemusí byť nutne vždy s mäsom aby chutila skvele. Vegetariáni môžu v recepte vynechať slaninu.
Ingrediencie
- 600 g hlivy ustricovej
- 100 g slaniny
- 2 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 1 dl smotany na varenie
- voda
- soľ, korenie
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme. Nie je potrebné dávať olej.
- Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu, krátko orestujeme a zalejeme vodou.
- Pridáme nakrájanú hlivu, dochutíme soľou a korením a varíme asi 30 minút.
- Do hrnca dáme nadrobno nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút.
- Dochutíme cesnakom, majoránom, prilejeme smotanu, dobre premiešame a podávame.