Gulášovka s párkom

Gulášovka s párkom

Aby ste sa toto jedlo naučili, nemusíte zháňať hrubú maďarskú kuchárku, my sa s vami o tento recept na gulášovú polievku s párkom podelíme. Najdôležitejšou zložkou je paprika. Zatiaľ čo v Maďarsku existuje osem druhov papriky, druh, ktorý budete potrebovať pre toto jedlo je „výrazná a sladká“.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice oleja
  • 3 veľké cibule (nakrájané)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 60 g múky
  • 2 lyžice sladkej maďarskej papriky
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 750 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1 lyžička majoránky
  • 2-3 zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 4 – 6 nožičiek párkov

Postup

  • V ťažkej holandskej rúre rozohrejte olej, cibuľu na ňom orestujte, kým nezačne zlátnuť.
  • Pridajte paradajkový pretlak a múku a dobre premiešajte.
  • Zložte z platne a pridajte papriku, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pridajte ocot a potom vráťte hrniec na platňu.
  • Pridajte vývar. Priveďte do varu, potom pridajte mäso, cesnak, rascu a majoránku.
  • Znížte teplotu a prikryté varte, kým hovädzie mäso nezmäkne.
  • Ak používate surové zemiaky, pridajte ich skoro, aby sa uvarili, ale pokiaľ používate varené zemiaky, počkajte s nimi až tesne pred podávaním.
  • Párky nakrájajte, vhoďte do polievky a ohrievajte, kým nebudú hotové.

Kúpte si párkov viac a pripravte si luxusné americké hot dogy podľa našich receptov!

Panvica do rúry naplnená hutnou polievkou s párkom a zemiakmi.
Zdroj: bbc.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.