Aby ste sa toto jedlo naučili, nemusíte zháňať hrubú maďarskú kuchárku, my sa s vami o tento recept na gulášovú polievku s párkom podelíme. Najdôležitejšou zložkou je paprika. Zatiaľ čo v Maďarsku existuje osem druhov papriky, druh, ktorý budete potrebovať pre toto jedlo je „výrazná a sladká“.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice oleja
- 3 veľké cibule (nakrájané)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 60 g múky
- 2 lyžice sladkej maďarskej papriky
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 l hovädzieho vývaru
- 750 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 1/2 lyžičky rasce
- 1 lyžička majoránky
- 2-3 zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 4 – 6 nožičiek párkov
Postup
- V ťažkej holandskej rúre rozohrejte olej, cibuľu na ňom orestujte, kým nezačne zlátnuť.
- Pridajte paradajkový pretlak a múku a dobre premiešajte.
- Zložte z platne a pridajte papriku, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte ocot a potom vráťte hrniec na platňu.
- Pridajte vývar. Priveďte do varu, potom pridajte mäso, cesnak, rascu a majoránku.
- Znížte teplotu a prikryté varte, kým hovädzie mäso nezmäkne.
- Ak používate surové zemiaky, pridajte ich skoro, aby sa uvarili, ale pokiaľ používate varené zemiaky, počkajte s nimi až tesne pred podávaním.
- Párky nakrájajte, vhoďte do polievky a ohrievajte, kým nebudú hotové.
Kúpte si párkov viac a pripravte si luxusné americké hot dogy podľa našich receptov!