Gulášovka so slaninou a hovädzím mäsom

Gulášovka so slaninou a hovädzím mäsom

Gulášová polievka s restovanou slaninou bola jedným z prvých jedál, ktoré som v Rakúsku vyskúšala. Tento recept je jednoduchý na prípravu, nepotrebuje toľko pozornosti, jednoducho polievku necháte variť. Je to skvelé jedlo, pre vyťažené mamičky. Rovnako ako tento recept na rýchle rolády z plátkového syra .

Čo budeme potrebovať

  • 3 široké plátky slaniny (nakrájané na kocky)
  • 1 kg duseného hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 1 malá zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná)
  • 2 stredné cibule (nakrájané)
  • 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice papriky
  • 2 lyžičky soli
  • korenie
  • štipka cukru
  • 2 veľké zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 125 g kyslej smotany

Postup

  • Vo veľkom hrnci opečte slaninu na strednej teplote do chrumkava.
  • Vyberte ju a položte na papierovú utierku, aby odkvapkala.
  • V hrnci nechajte cca 2 polievkové lyžice tuku.
  • Pridajte kocky hovädzieho mäsa a opečte ich zo všetkých strán.
  • Pridajte zelenú papriku a cibuľu a varte do mäkka.
  • Pridajte cesnak a varte o ďalšiu 1 minútu dlhšie.
  • Vmiešajte paradajky, vývar, papriku, soľ, korenie a cukor.
  • Prikryte a varte asi 1-1/2 hodiny, kým hovädzie mäso nezmäkne.
  • Asi 1/2 hodiny pred podávaním pridajte zemiaky a odloženú slaninu.
  • Varte, kým zemiaky nezmäknú.
  • Pred podávaním každú porciu ozdobte kopčekom kyslej smotany.

Tento recept na gulášovú polievku s restovanou slaninou a hovädzím mäsom bude ešte lepší ak na jej prípravu použijetehrniec na pomalé varenie . Aký si vybrať, aby fungoval, čo najlepšie sa dozviete z našej recenzie na webe.

Miska plná lahodnej polievky so zemiakmi, mäsom a slaninou.
Zdroj: fromachefskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.