Gulášová polievka s restovanou slaninou bola jedným z prvých jedál, ktoré som v Rakúsku vyskúšala. Tento recept je jednoduchý na prípravu, nepotrebuje toľko pozornosti, jednoducho polievku necháte variť. Je to skvelé jedlo, pre vyťažené mamičky. Rovnako ako tento recept na rýchle rolády z plátkového syra .
Čo budeme potrebovať
- 3 široké plátky slaniny (nakrájané na kocky)
- 1 kg duseného hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
- 1 malá zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná)
- 2 stredné cibule (nakrájané)
- 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
- 400 g nakrájaných paradajok
- 750 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice papriky
- 2 lyžičky soli
- korenie
- štipka cukru
- 2 veľké zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 125 g kyslej smotany
Postup
- Vo veľkom hrnci opečte slaninu na strednej teplote do chrumkava.
- Vyberte ju a položte na papierovú utierku, aby odkvapkala.
- V hrnci nechajte cca 2 polievkové lyžice tuku.
- Pridajte kocky hovädzieho mäsa a opečte ich zo všetkých strán.
- Pridajte zelenú papriku a cibuľu a varte do mäkka.
- Pridajte cesnak a varte o ďalšiu 1 minútu dlhšie.
- Vmiešajte paradajky, vývar, papriku, soľ, korenie a cukor.
- Prikryte a varte asi 1-1/2 hodiny, kým hovädzie mäso nezmäkne.
- Asi 1/2 hodiny pred podávaním pridajte zemiaky a odloženú slaninu.
- Varte, kým zemiaky nezmäknú.
- Pred podávaním každú porciu ozdobte kopčekom kyslej smotany.
Tento recept na gulášovú polievku s restovanou slaninou a hovädzím mäsom bude ešte lepší ak na jej prípravu použijetehrniec na pomalé varenie . Aký si vybrať, aby fungoval, čo najlepšie sa dozviete z našej recenzie na webe.