Guličky z baklažánu v rajskej omáčke

Guličky z baklažánu v rajskej omáčke

Skvelá alternatíva k obľúbeným mäsovým guličkám. Zeleninové kúsky sa opečú na panvici a potom sa zalejú jednoduchou omáčkou. Výsledkom je chutný hlavný chod, ktorý si zamilujú nielen vegetariáni.

Ingrediencie

Na zeleninové guličky (cca 20 kusov)

  • 400 g baklažánu
  • 70 g strúhanky
  • 50 g strúhaného syra Grana Padano
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Na omáčku

  • 500 g rajského pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • bazalka na ozdobu

Postup

  • V malom hrnci rozohrejte olej s celým strúčikom cesnaku.
  • Prilejte paradajkový pretlak, malé množstvo vody a soľ.
  • Premiešajte a varte priklopené pokrievkou na miernom ohni asi 20 minút.
  • Medzitým si nakrájajte umytý baklažán, najprv na plátky, potom na prúžky a nakoniec na kocky.
  • Na panvici s nepriľnavým povrchom opražte na troche oleja prelisovaný strúčik cesnaku, pridajte baklažán a osoľte.
  • Baklažán smažte na prudkom plameni za častého miešania asi 10 minút.
  • Keď sú baklažány mäkké a orestované, vyberte ich z panvice do misy a nechajte vychladnúť.
  • Po vychladnutí pridajte strúhanku, nastrúhaný syr Grana Padano, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.
  • Rukami všetko dôkladne prehneťte, aby ste získali mäkkú a kompaktnú zmes.
  • Vytvarujte guličky o veľkosti približne vlašského orecha.
  • Na rovnakej panvici, na ktorej ste vyprážali baklažány, rozohrejte ešte trochu oleja, vložte do neho guličky smažte ich asi 5 minút.
  • V priebehu vyprážania panvicou pohybujte tak, aby sa guličky osmažili zo všetkých strán.
  • Keď sú rovnomerne osmažené, pridajte paradajkovú omáčku a krátko premiešajte.

Podávajte s ryžou ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

Rajská omáčka s baklažánovými guličkami.
zdroj: bottegadicalabria.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.