Tieto guličky Biscoff sú tak jednoduché a chutné. Mäkký stred guličky je tvorený touto lahodnou sušienkou, ktorá je celá potiahnutá rozpustenou bielou čokoládou a posypané ďalšou lahodnou vrstvou drvených karamelových sušienok! Tento recept na Lotus guličky je robený priamo na mieru všetkým milovníkov krehkých sušienok.
Čo budeme potrebovať
Na guličky
- 250 g sušienok Lotus Biscoff
- 100 g práškového cukru
- 75 ml kondenzovaného mlieka
Na polevu
- 200 g bielej čokolády
- 100 g nátierky Biscoff
- 3-4 sušienky Biscoff
Postup
- Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme ho bokom
- Pridáme sušienky do kuchynského robota a začneme mixovať, kým z nich nie je jemná drobenka
- Ak nemáme kuchynský robot, vložíme ich do potravinového vrecka a rozdrvíme ich valčekom
- Do misy pridáme nadrvené sušienky a prisypeme práškový cukor a prilejeme kondenzované mlieko
- Ingrediencie začneme miešať, kým sa zmes nezačne zlepovať dohromady
- Rukami zo zmesi vytvarujeme 12 guličiek a dáme ich na pripravený plech
- Guličky dáme do chladničky vychladiť, zatiaľ čo budeme pripravovať čokoládovú polevu
- Do žiaruvzdornej misy pridáme čokoládu a sušienkovú nátierku
- Zmes dáme do mikrovlnnej rúry av 20 sekundových intervaloch ju rozpustíme, pokiaľ nie je zmes krásne, roztavená a hladká
- Premiešame, aby sa čokoláda a sušienka spojili
- Vychladené guličky ponoríme do čokoládovej zmesi jednu po druhej a uistíme sa, že sú úplne obalené
- Umiestnime ich späť na plech na pečenie
- Rozdrvíme si ďalšie sušienky a nimi posypeme povrch obalených sušienok v čokoláde
- Lotus guličky dáme späť do chladničky na 2 hodiny alebo kým čokoláda úplne nestuhne
Hľadáte ďalšiu inšpiráciu na nepečené dobroty? Vyskúšajte aj tieto nepečené medové guličky , ktoré vám na príprave nezaberú viac ako 30 minút.