Pokiaľ hľadáte trochu zaujímavejšiu verziu amerických hot dogov, je pre vás tento recept to pravé. Je inšpirovaný kuchyňou, Taliansko, Maroka a Stredného východu a je strašne dobrý!
Čo budete potrebovať
- 2 talianske klobásy
- 2 hrčky na hot dogy
- 1 lyžička soli
- 1 malý baklažán, nakrájaný na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá šalotka, nakrájaná nahrubo
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 malá červená kapia, nakrájaná nahrubo
- 1 lyžička paradajkového pretlaku
- 1 lyžička kapar
- 1 lyžica čerstvej bazalky
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 6 plátkov talianskej salámy
- 2 lyžice čerstvé rukoly
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekaná nadrobno
Postup
- Talianske klobásy uvarte podľa návodu.
- Rozkrojte hrčky na hot dogy uprostred a zahrievajte ich v rúre na nízku teplotu, kým ich nebudete pripravení plniť.
- Na na kocky nakrájaný baklažán nasypte soľ a dajte bokom.
- Vo woku alebo na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni, kým sa nebude trblietať.
- Na oleji orestujte šalotku do mäkka, pridajte cesnak a opekajte do rozvoňania.
- Pridajte červenú kapiu a opekajte do mäkka, potom pridajte aj na kocky nakrájaný baklažán a pokračujte v miešaní a opekaní, kým baklažán nezmäkne a cibuľa nezačne hnednúť.
- Pridajte paradajkový pretlak, kapary, čerstvú bazalku, premiešajte a potom odstavte.
- Hot-dogové hrčky vyberte z rúry, cukrárskym štetcom ich potrite extra panenským olivovým olejom, na jednu stranu hrčky položte tri plátky talianskej salámy, na druhú rozložte čerstvú rukolu, lyžičkou pridajte polovicu zmesi šalotky, cesnaku, baklažánu a kapie.
- Nakoniec pridajte malé kopčeky horčice a posypte petržlenovou vňaťou.
- Ihneď podávajte!