Recepty na tradičnú maďarskú rybiu polievku halaszle 3x inak! Jej chuť vám vyrazí dych

Ste milovníci polievok, rýb a pikantných pokrmov?

Áno?

Tak to musíte vyskúšať tieto recepty na halaszle, pretože táto rybia polievka je rovno 3 v 1.

Tento obľúbený maďarský pokrm je plný jemného rybieho mäsa a štipľavého korenia, ktoré mu dodáva ten správny šmrnc a chuť. Pretože čo by bolo Maďarsko bez poriadnych korenených a pikantných jedál!

Skúste ho naservírovať ako alternatívu k našej tradičnej sviatočnej českej a uvidíte, ktorá vašich stravníkov osloví viac.

Dobrú chuť!

Ďalšie tradičné maďarské pokrmy

Maďarská kuchyňa je tvorená zmesou európskych, stredovýchodných a ázijských jedál.

Francúzi ovplyvnili podobu paštéty z husacej pečene a sedemvrstvová torta Dobos je inšpirovaná (a možný konkurent) rakúskym Sachertorte.
Poďte sa pozrieť na ďalšie tradičné pochúťky, ktoré dominujú maďarskej kuchyni.
Guláš

V Maďarsku je ťažké nájsť reštauráciu, ktorá ho nepodáva – od najmenšej kaviarne po najväčšie podniky.
Guláš je maďarské národné jedlo (mimochodom vyslovované „gooyash“) je kríženec polievky aj hlavného chodu. Misa s pomaly pečeným hovädzím mäsom v pare, mrkvou, cibuľou a množstvom maďarskej papriky, ktorá celé jedlo správne nakopne.
Langoš
Obľúbené pouličné jedlo Maďarov sa určite hodí do chladného dopoludnia, kedy túžite po rýchlej desiate pred obedom.
Je to jednoduché jedlo, ktoré sa skladá z vyprážanej placky z kysnutého cesta s kyslou smotanou a strúhaným syrom – niekedy s trochou cesnaku.

Studená višňová polievka
Zatiaľ čo množstvo maďarských jedál sa hodí skôr do chladných dní, vychladená višňová polievka je to pravé potešenie pre teplé letné večery. Čerstvé višne sa v tejto osviežujúcej klasike snúbia s kyslou smotanou a cukrom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.