Halušky s cesnakovo-syrovou omáčkou

Halušky s cesnakovo-syrovou omáčkou

Ochutnajte tieto skvelé gnocchi s krémovou omáčkou s cesnakom a parmezánom. Príprava tohto pokrmu zaberie iba 15 minút a je tak ideálnym kandidátom na večeru počas týždňa.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 6-8 šalviových listov
  • 600 g gnocchi
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu plus ďalšie 1 lyžica voliteľne
  • soľ, podľa chuti
  • kajenské korenie podľa chuti

Postup

  1. Pridajte olivový olej do panvice a rozpáľte ju na vysokom plameni.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a šalvia, restujte 10 sekúnd.
  3. Do panvice pridajte gnocchi, rovnomerne ich rozprestrite a jemne premiešajte.
  4. Pridajte kuracie vývar, smotanu na šľahanie, parmezán, soľ a kajenské korenie.
  5. Varte za častého, ale mierneho miešania asi 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie sú gnocchi prepečené a vo vnútri mäkké.
  6. Gnocchi posypte strúhaným parmezánom a ihneď podávajte.
Halušky s krémovou omáčkou s cesnakom a parmezánom servírované v miske a posypané čerstvou bylinkou.
www.fortheloveofcooking.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.