V tomto Ázii inšpirovanom pokrme si naozaj pochutnáte. Jedlo dopĺňa jedinečný zemiakový šalát ochutený morskými riasami. Namiesto zemiakového šalátu môžete podávať aj chrumkavé domáce krokety , ako sa na ne dozviete v našich receptoch.
Čo budeme potrebovať
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 2 hamburgerové žemle
- 340 g zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 3 cm kus zázvoru
- 1 lyžička morských rias
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica kečupu
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžica cukru
- 250 g kelu
Postup
- Zemiaky nakrájajte na stredné kocky. Kapustu okrojte a vyhoďte jadrovník, listy nakrájame na tenké plátky. Zázvor olúpte a nasekajte nadrobno. Cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Žemle rozpolíte.
- Do hrnca s vriacou vodou pridajte nakrájané zemiaky. Varte 14 až 16 minút, kým nie sú mäkké. Dôkladne sceďte a vráťte do hrnca.
- Pridajte majonézu, kečup, riasu a polovicu octu, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Všetko zmiešajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Vo veľkej mise zmiešajte nakrájaný kel, cukor, zvyšný ocot, polovicu nakrájaného zázvoru a kvapku olivového oleja a dochuťte soľou a korením.
- Za občasného miešania nechajte marinovať aspoň 10 minút.
- Počas marinovania zmiešajte vo veľkej miske bravčové mäso, nasekaný cesnak a zvyšný nasekaný zázvor. Nakoniec pridajte kel. Jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Rukami zo zmesi vytvarujte dve placky.
- Na panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednú teplotu.
- Pridajte kelové fašírky a voľne prikryte alobalom; opekajte 4 až 5 minút z každej strany, kým nezhnednú a neprepečú sa.
- Do panvice pridajte žemle reznou stranou dole.
- Pečte ich na stredne vysokú teplotu, 30 sekúnd až 1 minútu, kým ľahko nezhnednú.
- Zostavte hamburgery a podávajte ich so zemiakovým šalátom.
V tomto recepte na kelové fašírky s mletým mäsom sa nezaobídete bez nepriľnavej panvičky na vyprážanie. Pozrite sa na tie najlepšie grilovacie panvice , ktoré sme pre vás zrecenzovali u nás na webe.