Nie je nič lepšie ako mať možnosť si vybrať. A preto sme pre vás pripravili recept s tempehom, ktoré v hamburgeri dokonale nahradí trhané hovädzie alebo bravčové mäso. Ochutnajte a uvidíte, že si pochutnáte!
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- Cibuľa (nakrájaná)
- 460 g tempehu (rozdrobeného)
- 60 g trstinového cukru
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- Štipka kajenského korenia
- Malá nakrájaná zelená paprika
- Malá cuketa (pozdĺžne rozštvrtená a nakrájaná na plátky)
- 125 g kukurice
- Lyžica červeného octu
- Lyžica sójovej omáčky
- 400 g plechovka paradajkovej omáčky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- Soľ
- Korenie
- 6 hamburgerových buliek
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olej
- Pridáme cibuľu a varte do zmäknutia, asi 3 minúty. Vmiešajte rozdrobený tempeh a varte ešte 2 minúty. Pridajte cukor, cesnakový prášok a kajenské korenie a miešame asi 1 minútu
- Teplotu znížime na strednú a pridáme do panvice papriku, cuketu, kukuricu, červený vínny ocot a sójovú omáčku
- Za stáleho miešania varíme 3 minúty
- Pridáme paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak, soľ a korenie a za stáleho miešania varíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezmäkne
- Za pomocou lyžice zmes z tempehu nanášame na hamburgerové hrčky a podávame
Ďalšou bez masou alternatívou, čím naplniť hamburger sú tieto placky zo šošovky , vyskúšajte ich na najrôznejšie spôsoby!