Hamburger s trhaným sójovým mäsom

Hamburger s trhaným sójovým mäsom

Nie je nič lepšie ako mať možnosť si vybrať. A preto sme pre vás pripravili recept s tempehom, ktoré v hamburgeri dokonale nahradí trhané hovädzie alebo bravčové mäso. Ochutnajte a uvidíte, že si pochutnáte!

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja
  2. Cibuľa (nakrájaná)
  3. 460 g tempehu (rozdrobeného)
  4. 60 g trstinového cukru
  5. ½ lyžičky cesnakového prášku
  6. Štipka kajenského korenia
  7. Malá nakrájaná zelená paprika
  8. Malá cuketa (pozdĺžne rozštvrtená a nakrájaná na plátky)
  9. 125 g kukurice
  10. Lyžica červeného octu
  11. Lyžica sójovej omáčky
  12. 400 g plechovka paradajkovej omáčky
  13. 2 lyžice paradajkového pretlaku
  14. Soľ
  15. Korenie
  16. 6 hamburgerových buliek

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej
  2. Pridáme cibuľu a varte do zmäknutia, asi 3 minúty. Vmiešajte rozdrobený tempeh a varte ešte 2 minúty. Pridajte cukor, cesnakový prášok a kajenské korenie a miešame asi 1 minútu
  3. Teplotu znížime na strednú a pridáme do panvice papriku, cuketu, kukuricu, červený vínny ocot a sójovú omáčku
  4. Za stáleho miešania varíme 3 minúty
  5. Pridáme paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak, soľ a korenie a za stáleho miešania varíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezmäkne
  6. Za pomocou lyžice zmes z tempehu nanášame na hamburgerové hrčky a podávame

Ďalšou bez masou alternatívou, čím naplniť hamburger sú tieto placky zo šošovky , vyskúšajte ich na najrôznejšie spôsoby!

Dokonalý hamburger bez mäsa len z trhaného sójového plátku so zeleninou.
Zdroj delishknowledge.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.