Hamburské bravčové stehno

Hamburské bravčové stehno

Pripomína našu tradičnú sviečkovú omáčku. Pre odvážnych sa ponúka možnosť prešpikovania mäsa kyslou uhorkou, mrkvou a slaninami. Toto je zjednodušená, ale chutná verzia.

INGREDIENCIA:

  • 500 g bravčového stehna
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 50 g cibule
  • 25 g slaniny
  • 50 g kyslých uhoriek
  • 50 ml náleve z uhoriek
  • 50 g šunky v celku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • bobkový list
  • celé korenie
  • korenie
  • olej

POSTUP:

  • Osolenú a okorenenú bravčovú stehno si osmažte na troške oleja zo všetkých strán.
  • Mäso dajte bokom av rovnakom hrnci si osmažte na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu.
  • Potom pridajte nastrúhanú koreňovú zeleninu, chvíľu restujte, následne podlejte nálevom z uhoriek, pridajte celé korenie a bobkový list.
  • Pridajte späť aj mäso a pod pokrievkou nechajte dusiť za občasného podlievania vodou do mäkka.
  • Keď bude mäso mäkké, dajte ho bokom, omáčku prepasírujte, zahustite smotanou a varte ďalších 15 minút.
  • Nakoniec pridajte nakrájanú šunku a nastrúhanú uhorku, varte ďalších 5 minút.
  • Mäso podávajte nakrájané na plátky s omáčkou a ideálne aj so žemľovou knedľou.
Bravčové mäso na hamburský spôsob pripomína našu lahodnú sviečkou omáčku.
mimibazar.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.