Tradičná marocká polievka z červenej šošovky s kurkumou as cícerom dýcha africkou exotikou
Ingrediencie
- 150 g jahňacieho alebo hovädzieho mäsa
- 50 g červené šošovky
- 1 plechovka cíceru
- 80 g stopkového zeleru
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 plechovka krájaných paradajok
- zväzok petržlenovej vňate
- 1 malý paradajkový pretlak
- 5 PL rezancov do polievky
- ½ ČL sušeného zázvoru
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL rímskej rasce
- vetvička koriandra
- soľ
Postup
- V hrnci rozohrejte olivový olej
- Orestujte na ňom najemno nasekanú cibuľu a na kocky nakrájané mäso
- Zasypte korením, pridajte pretlak a krátko opražte
- Pridajte nakrájaný stopkový zeler, nasekanú petržlenovú vňať, paradajky, zliatu cícer a červenú šošovku
- Zalejte vodou tak aby boli suroviny ponorené
- Varte kým mäso nezmäkne
- Prisypte polievkové rezance a znova krátko povarte
- Pokiaľ je potrebné polievku zahustiť, vsypte lyžicu hladkej múky a prevarte
- Dochuťte soľou a podávajte ozdobené koriandrom