Vyskúšajte naše výborné recepty na hašu! Vráťte sa do školských rokov

Úprimne, ako dieťa som milovala hašu zo školskej jedálne.

Preto si myslím, že by bola škoda, aby sme recepty na ňu zabúdali.

Pretože z kvalitných surovín, môže byť naozaj dobrá.

Preto sa do nej pustite s nami!

Ako vznikla haša ako pokrm?

Haša je zmes potravín nakrájaných na malé kúsky. Termín pochádza z francúzskeho hacheru, čo znamená „sekať“. Viac sa o haši dozviete v tomto článku na našom webe .

Pojem haša sa pravdepodobne datuje do najstarších čias, keď kuchári nakrájali na kocky všetky ingrediencie, ktoré mali po ruke a hádzali ich do panvice, aby pripravili teplé jedlo.

Prvý recept na hašu sa objavil v Anglicku v 14. storočí. Termín „haša“ bol daný pokrmom, kde zvyšky mäsa boli jednoducho nakrájané.

Recept na „vynikajúcu hašu“ z 18. storočia pridáva do receptu kajenské korenie, bylinky, cibuľu, korenie (muškátový oriešok), potom sa zriedi vývarom alebo omáčkou a pridá hubovú kašu a dusí sa v nej studené nakrájané hovädzie mäso.

Recepty na haši sa nachádzajú po celom svete a všade v nich nájdete niečo extra. Je tu všetko od nakladanej repy v Dánsku cez worcestrovú omáčku v Anglicku až po paradajkovú omáčku a množstvo cesnaku v Portugalsku a Brazílii.

Ak chcete vyrobiť mäsovú hašu, nakrájané mäso sa obvykle zmieša s nakrájanou cibuľou, nakrájanými zemiakmi a korením.

A najčastejšie sa podáva s vyprážanými alebo sadenými vajcami a toastom.

Môže sa podávať na raňajky, ale je možné ju tiež podávať na obed alebo večeru so šalátom. Ozvláštnite, keď do receptu pridáte niektoré z týchto vylepšení, ako je chrumkavá a nakrájaná slanina, strúhaný alebo krájaný syr, čerstvé bylinky (pažítka, petržlen), cesnak a niečo na zahryznutie ako sú opečené tortilly, chipsy, zelený hrášok, chilli sriracha, kyslá smotaná. Haša sa tiež dobre hodí k omáčkam ako je syrová omáčka z čedaru, béarnaise, holandská, paradajková. Šmrnc jej môžete pridať aj ďalším korením a ingredienciami, ako je čínska zmes piatich korenín, karí, červeného čili, jarnú cibuľku, vajcia natvrdo až po cherry paradajky a cuketu.

Nemusíte sa ani striktne držať hovädzieho alebo bravčového mäsa, možno ju tiež pripraviť z kačice alebo inej hydiny, rýb a kôrovcov, z jahňacieho mäsa, steaku, alebo zveriny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.