Hermelín naložený s vlašskými orechmi

Hermelín naložený s vlašskými orechmi

Syr a orechy sú skvelou kombináciou, aj keď si ju dáte trebárs len tak k vínu. V naloženom stave to však získava ešte inú úroveň. V tomto recepte hrajú jednu z hlavných rolí aj bylinky, ktoré dodajú syru výraznú chuť. Vlašské orechy sú potom hotovou čerešničkou na torte (pozrite sa aj na naše ďalšie recepty s vlašskými orechmi).

Ingrediencie

  • 2 syry Hermelín
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 1 bobkový list
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 1 PL olivového oleja
  • 500 ml bieleho vína
  • 1 PL čerstvého tymiánu
  • 1 PL čerstvého rozmarínu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Syry Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju dozlatista, asi 5 minút.
  3. Pridajte vlašské orechy a restujte ich ďalšie 2 minúty, kým nebudú voňavé.
  4. Vložte bobkový list a korenie a restujte ich 30 sekúnd.
  5. Prilejte biele víno a priveďte ho do varu.
  6. Znížte oheň a varte 10 minút, kým sa chute spoja.
  7. Pridajte tymián a rozmarín a varte ich ešte 1 minútu.
  8. Znížte oheň a varte 10 minút, kým sa chute spoja.
  9. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  10. Do čistej sklenenej nádoby vložte Hermelín, cibuľu s vlašskými orechami a bylinky.
  11. Zalejte vychladnutým vínnym nálevom, aby boli syry úplne ponorené.
  12. Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.
Hermelín s vlašskými orechmi
inspiredtaste.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.