Hermelín v lístkovom ceste so šalátom s granátovým jablkom

Hermelín v lístkovom ceste so šalátom s granátovým jablkom

Recept inšpirovaný svetoznámym šéf kuchárom. Je trochu zložitejšia na prípravu, ale garantujeme vám, že pokiaľ sa do neho pustíte, nebudete ľutovať. Výsledný hermelínový šalát sa vám bude rozplývať na jazyku, pretože všetky ingrediencie sú v úplnej harmónii.

Čo budeme potrebovať

Na syr

  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g hermelínu
  • Čerstvú pažítku
  • 1 citrón
  • 270 g lístkového cesta
  • 1 lyžička olivového oleja

Na omáčku

  1. 75 g sušených brusníc
  2. 1 lyžička mletého klinčeka
  3. ½ lyžičky mletého zázvoru
  4. 125 ml červeného vína

Na šalát

  1. 1 granátové jablko
  2. 2 lyžice balzamikového octu
  3. 2 lyžice olivového oleja
  4. 1 kus červenej čakanky
  5. stredné jablko
  6. 1 kus zelenej čakanky
  7. 100 g žeruchy

Postup

  1. Hermelín nakrájame na malé kúsky, spoločne s vlašskými orechmi a polovicou pažítky umiestnime do kuchynského robota
  2. Pridáme citrónovú kôru av robote mixujeme, kým sa zmes úplne nespojí
  3. Na kuchynskej linke rozložíme lístkové cesto
  4. Cesto si rozdelíme pozdĺžne na polovicu
  5. Na pláty doprostred umiestnime hermelínovú zmes
  6. Cesto zrolujeme, aby vyzeralo ako rolka
  7. Ruličku z cesta nerolujeme pevne, ale voľne, aby sa cesto mohlo pri pečení roztiahnuť
  8. Každú ruličku potrieme olivovým olejom a pečieme dozlatista na panvici
  9. Na brusnicovú omáčku pridáme do malého hrnca všetky suroviny spoločne s vodu a necháme prebublávať
  10. Keď dostane zmes konzistenciu omáčky, tak ju rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom
  11. Granátové jablko rozpolíme az jednej polovice vytlačíme šťavu do misky
  12. Z druhej polovice vyberieme zrniečka
  13. Do šťavy pridáme olivový olej, soľ, korenie a najemno nakrájanú pažítku
  14. Nahrubo nakrájame obe čakanky, spoločne s žeruchou
  15. Jablko postrúhame aj nahrubo a premiešame s čakankou a žeruchou
  16. Servírujeme tak, že na tanier umiestnime šalát, polejeme ho dresingom z granátového jablka a posypeme ho zrniečkami z jeho druhej polovice, navrch umiestnime hermelínové rolky a vedľa postavíme brusnicovú omáčku na namáčanie

Samozrejme, že lístkové cesto plnené hermelínom môže mať tvar bochníčku. Hlavné je, aby sa vám tvar dobre opekal na panvici.

Hermelín obalený v lístkovom ceste s brusnicovou omáčkou a šalátom.
Zdroj: snowflakesandcoffeecakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.