Hermelín v zemiakové placky

Hermelín v zemiakové placky

Vyskúšajte recept s hermelínom obaleným v zemiakov a spoznajte, že aj pri smažení dokáže tento krémový syr vykúzliť báječnú chuť.

Čo budeme potrebovať

  • 7 väčších zemiakov
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • rasca
  • 200 g hladkej múky
  • 4 šampiňóny
  • 200 ml mlieka
  • 3 hermelíny
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Cesnak vymiešame, pridáme nastrúhané surové zemiaky, vajíčka, mlieko, hladkú múku, majoránku, rascu, korenie, soľ a najemno nasekané šampiňóny. Všetko dôkladne premiešame.
  2. Hermelíny rozkrojíme vodorovne a potom na štvrtky.
  3. Na panvicu s rozpáleným olejom lyžicou nanesieme cesto a naň dáme hermelín. Na hermelín nanesieme druhú vrstvu cesta a opekáme dozlatista z oboch strán.

K tejto výbornej špecialite môžeme podávať napríklad grilovanú zeleninu podľa vašej chuti . Najlepšie recepty nájdete u nás!

Tanier s vyprážaným syrom a nakladanou zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.