Vyskúšajte recept s hermelínom obaleným v zemiakov a spoznajte, že aj pri smažení dokáže tento krémový syr vykúzliť báječnú chuť.
Čo budeme potrebovať
- 7 väčších zemiakov
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- majorán
- rasca
- 200 g hladkej múky
- 4 šampiňóny
- 200 ml mlieka
- 3 hermelíny
- olej na vyprážanie
Postup
- Cesnak vymiešame, pridáme nastrúhané surové zemiaky, vajíčka, mlieko, hladkú múku, majoránku, rascu, korenie, soľ a najemno nasekané šampiňóny. Všetko dôkladne premiešame.
- Hermelíny rozkrojíme vodorovne a potom na štvrtky.
- Na panvicu s rozpáleným olejom lyžicou nanesieme cesto a naň dáme hermelín. Na hermelín nanesieme druhú vrstvu cesta a opekáme dozlatista z oboch strán.
K tejto výbornej špecialite môžeme podávať napríklad grilovanú zeleninu podľa vašej chuti . Najlepšie recepty nájdete u nás!