V tomto článku som si už predstavili tradičnú vietnamskú arašidovú omáčku a tiež obľúbenú zálievku Nuoc Cham. Teraz sa pozrieme na omáčku Hoisin, ktorú ku svojim rolkám môžete taktiež servírovať.
Ingrediencie
- ½ šálky omáčky hoisin
- 4 lyžičky cukru
- 4 lyžičky vody
- 4 čajové lyžičky limetkovej šťavy, čerstvo vylisované
- 1 polievková lyžica nasekaných arašidov – na ozdobu
Postup
- Vodu si dajte bokom a zvyšné suroviny zmiešajte v stredne veľkej mise.
- V závislosti na tom, ako hustá je vaša hoisin omáčka, možno budete musieť pridať viac alebo menej vody.
- Vodu pridávajte po lyžičkách, kým nedosiahne omáčka požadovanú konzistenciu.
- V prípade potreby dochuťte.