Sladká chuť pečenej tekvice sa výborne dopĺňa s inými sladkastými ingredienciami. Vyskúšajte napríklad lahodnú kombináciu s karamelizovanou cibuľkou , ktorá povýši vašu polievku na gurmánsky zážitok !
INGREDIENCIA
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 stredne veľké cibule nakrájané na malé kúsky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 plechovku tekvicového pyré
- 1/2 lyžičky papriky
- 1/2 čajovej lyžičky cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 2 šálky zeleninového vývaru s nízkym obsahom sodíka
- tekvicové semienka na ozdobu
POSTUP:
- Vo veľkom hrnci rozohrejte na miernom plameni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte asi 15 minút. Pridajte štipku soli a restujte ďalších 5 minút. Dajte pozor, aby sa cibuľka nespálila.
- Keď je cibuľa hotová, pridajte citrónovú šťavu. Zamiešajte a zoškrabnite všetky pripečené kúsky z dna hrnca. Varte, kým sa kvapalina takmer úplne neodparí.
- Potom pridajte tekvica, papriku, cesnak, soľ, korenie a vývar a nechajte cca 5 minút variť.
- Pomocou tyčového mixéra rozmixujte dohladka.
- Podávajte horúce, ozdobené tekvicovými semienkami.