Hokkaido polievka s karamelizovanou cibuľou

Hokkaido polievka s karamelizovanou cibuľou

Sladká chuť pečenej tekvice sa výborne dopĺňa s inými sladkastými ingredienciami. Vyskúšajte napríklad lahodnú kombináciu s karamelizovanou cibuľkou , ktorá povýši vašu polievku na gurmánsky zážitok !

INGREDIENCIA

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 plechovku tekvicového pyré
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 2 šálky zeleninového vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • tekvicové semienka na ozdobu

POSTUP:

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte na miernom plameni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte asi 15 minút. Pridajte štipku soli a restujte ďalších 5 minút. Dajte pozor, aby sa cibuľka nespálila.
  2. Keď je cibuľa hotová, pridajte citrónovú šťavu. Zamiešajte a zoškrabnite všetky pripečené kúsky z dna hrnca. Varte, kým sa kvapalina takmer úplne neodparí.
  3. Potom pridajte tekvica, papriku, cesnak, soľ, korenie a vývar a nechajte cca 5 minút variť.
  4. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte dohladka.
  5. Podávajte horúce, ozdobené tekvicovými semienkami.
Recept na polievku z tekvice s karamelizovanou cibuľkou.
Zdroj: withfoodandlove.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.