Holandský losos

Holandský losos

Vyskúšajte tento recept na lososa s holandskou omáčkou. Je ľahký a určite si na ňom pochutnáte.

Ingrediencie

  • 2 lososové filety
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej
  • Maslo

Ingrediencie na omáčku

  • 4 vaječné žĺtky
  • 2 lyžice bieleho vína
  • Šťava z jednej polovice citróna
  • Soľ, korenie
  • 100g rozpusteného masla

Postup

  • Najprv očistite lososa pomocou papierovej utierky. Osoľte, okoreňte z oboch strán.
  • Lososa potom opečte na masle s olejom. Restujte ho po dobu 5 minút z oboch strán.
  • Omáčku pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli rozšľaháte žĺtky, soľ, korenie, citrónovú šťavu a víno. Zmes vyšľahajte do hustej peny.
  • Zložte z vodného kúpeľa a nakoniec do hustej peny vlejte za stáleho miešania maslo.
  • Do holandskej omáčky môžete pridať bylinky podľa vašich chutí.
  • Hotového lososa podávajte preliaty holandskou omáčkou.
Steak z lososa preliaty omáčkou.
Zdroj: ruled.me

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.