Vyskúšajte tento recept na lososa s holandskou omáčkou. Je ľahký a určite si na ňom pochutnáte.
Ingrediencie
- 2 lososové filety
- Soľ, korenie
- Olivový olej
- Maslo
Ingrediencie na omáčku
- 4 vaječné žĺtky
- 2 lyžice bieleho vína
- Šťava z jednej polovice citróna
- Soľ, korenie
- 100g rozpusteného masla
Postup
- Najprv očistite lososa pomocou papierovej utierky. Osoľte, okoreňte z oboch strán.
- Lososa potom opečte na masle s olejom. Restujte ho po dobu 5 minút z oboch strán.
- Omáčku pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli rozšľaháte žĺtky, soľ, korenie, citrónovú šťavu a víno. Zmes vyšľahajte do hustej peny.
- Zložte z vodného kúpeľa a nakoniec do hustej peny vlejte za stáleho miešania maslo.
- Do holandskej omáčky môžete pridať bylinky podľa vašich chutí.
- Hotového lososa podávajte preliaty holandskou omáčkou.