Holandský rezeň

Holandský rezeň

Pokrm, ktorý k svojmu názvu prišiel vďaka syru holandského typu, ktorý sa pridáva do mäsa. Inak ide o čisto českú klasiku. Skúste si ho pripraviť z kuracieho mletého mäsa. Je ľahšia a určite si pochutnáte.

Ingrediencie

  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 150 g syra gouda
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý petržlen alebo pažítka
  • múka a strúhanka na obalenie
  • 3 lyžice rastlinného oleja

Postup

  • Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle
  • Zmiešajte 1 vajce, mäso, syr a 4 lyžice múky.
  • Osoľte, okoreňte a riadne premiešajte.
  • Vytvorte fašírky a obaľte ich najprv v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  • Vo väčšej panvici rozpáľte lyžicu oleja a rezne smažte z oboch strán do zlatista.
  • Servírujte posypané čestvými bylinkami a podávajte s varenými, alebo šťouchanými zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.
Dva holandské rezne na bielom tanieri so šťouchanými zemiakmi a zeleninovou oblohou
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.