Hosomaki (základné sushi)

Hosomaki (základné sushi)

Naučte sa, ako si doma pripraviť lahodný recept na toto sushi. Na začiatok budete potrebovať len pár ingrediencií, ako je tuniak, uhorka, nori a japonská krátkozrnná ryža.

Čo budeme potrebovať

Na ryžu

  1. 450 g nevarené japonské krátkozrnné
  2. 540 ml vody
  3. 1 kus kombu (sušená riasa)
  4. 80 ml ryžového
  5. 3 lyžice cukru
  6. 1 ½ lyžičky morskej soli

Na náplň

  1. 1 uhorka
  2. 200 g tuniaka
  3. 1 box fermentovaných sójových bôbov

Na octovú vodu

  1. 60 ml vody
  2. 2 lyžičky ryžového octu

Ku kontumácii

  1. 5 listov nori (morské riasy)
  2. Sójová omáčka
  3. Wasabi (voliteľné)
  4. Zázvor (gari)

Postup

  1. Na prípravu ryže sa prosím pozrite na úplne posledný recept, ktorý je tu uvedený a postupujte podľa neho
  2. Uhorku olúpeme a pozdĺžne rozpolíme a potom ešte toľkokrát, aby nám vzniklo 8 kusov
  3. Zbavíme jej sa semienok
  4. Tuniaka nakrájame na 1 centimetrové prúžky
  5. Pripravíme si octovú vodu, zmiešanie všetkých ingrediencií dohromady
  6. Riasu prekrojíme na polovicu
  7. Na bambusovú podložku položíme polovicu riasy
  8. Riasu pokladáme lesklou stranou dole
  9. Pred samotnou prácou s ryžou si namočíme prsty v octovej vode
  10. Na jednu riasu nanesieme asi 90 g ryže
  11. Nezabudneme si namočiť aj lyžicu alebo akýkoľvek nástroj, ktorý na ryži používame
  12. Ryžu rozprestrieme rovnomerne po riase
  13. Náplň v podobe tuniaka, uhorky a sójových bôbov dáme doprostred ryže
  14. Jedným rýchlym pohybom prevalíme riasu s ryžou cez náplň a pristaňte na druhom konci rolky
  15. Rolku jemne vytvarujeme a utiahneme prsty
  16. Pred krájaním rolky si nôž navlhčíme utierkou
  17. Rolku najskôr rozpolíme na pol a potom každú časť rozrežeme na 3 kusy
  18. Sushi podávame so sójovou omáčkou, wasabi a nakladaným zázvorom
Základný japonský pokrm z ryže a riasy nori s rôznymi náplňami.
Zdroj: behance.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.