Naučte sa, ako si doma pripraviť lahodný recept na toto sushi. Na začiatok budete potrebovať len pár ingrediencií, ako je tuniak, uhorka, nori a japonská krátkozrnná ryža.
Čo budeme potrebovať
Na ryžu
- 450 g nevarené japonské krátkozrnné
- 540 ml vody
- 1 kus kombu (sušená riasa)
- 80 ml ryžového
- 3 lyžice cukru
- 1 ½ lyžičky morskej soli
Na náplň
- 1 uhorka
- 200 g tuniaka
- 1 box fermentovaných sójových bôbov
Na octovú vodu
- 60 ml vody
- 2 lyžičky ryžového octu
Ku kontumácii
- 5 listov nori (morské riasy)
- Sójová omáčka
- Wasabi (voliteľné)
- Zázvor (gari)
Postup
- Na prípravu ryže sa prosím pozrite na úplne posledný recept, ktorý je tu uvedený a postupujte podľa neho
- Uhorku olúpeme a pozdĺžne rozpolíme a potom ešte toľkokrát, aby nám vzniklo 8 kusov
- Zbavíme jej sa semienok
- Tuniaka nakrájame na 1 centimetrové prúžky
- Pripravíme si octovú vodu, zmiešanie všetkých ingrediencií dohromady
- Riasu prekrojíme na polovicu
- Na bambusovú podložku položíme polovicu riasy
- Riasu pokladáme lesklou stranou dole
- Pred samotnou prácou s ryžou si namočíme prsty v octovej vode
- Na jednu riasu nanesieme asi 90 g ryže
- Nezabudneme si namočiť aj lyžicu alebo akýkoľvek nástroj, ktorý na ryži používame
- Ryžu rozprestrieme rovnomerne po riase
- Náplň v podobe tuniaka, uhorky a sójových bôbov dáme doprostred ryže
- Jedným rýchlym pohybom prevalíme riasu s ryžou cez náplň a pristaňte na druhom konci rolky
- Rolku jemne vytvarujeme a utiahneme prsty
- Pred krájaním rolky si nôž navlhčíme utierkou
- Rolku najskôr rozpolíme na pol a potom každú časť rozrežeme na 3 kusy
- Sushi podávame so sójovou omáčkou, wasabi a nakladaným zázvorom