Párok sa nemusí vždy dávať iba do obyčajného rožku. Veľmi originálny variant tohto pokrmu si môžete pripraviť na základe nášho receptu. Uvidíte, že ním ohromíte nielen vaše deti!
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta
- 8 nožičiek párkov
- 2 PL horčica
- 1 vajce
- tymian, majorán alebo rozmarín
- soľ, korenie
Postup:
- Listové cesto rozvaľkajte do tvaru pravidelného obdĺžnika, približne 12 x 20 centimetrov.
- Ten následne nakrájajte na 16 rovnako veľkých obdĺžnikov, do ktorých následne zabalíte párky.
- Na každý obdĺžnik naneste k jednej časti malé množstvo horčice, polovicu nožičky párka a posypte bylinkami.
- Druhý koniec obdĺžnika potrite rozšľahaným vajcom a obdĺžnik stočte do podoby rolky.
- Oba konce dobre utesnite.
- Takto predpripravené párky vložte na približne 15 minút do chladničky.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
- Potom povrch párkov v „rožku“ potrite zvyšným rozšľahaným vajcom, posoľte a posypte bylinkami.
- Pečte 20-30 minút dozlatista.