Václavka, skrytá hrozba pre stromových hostiteľov, ale lahodná pochúťka na tanieri! Prečítajte si o nich viac Václavka je lahodný zabijak! Bez obáv, to sa týka len stromových hostiteľov! Prečítajte si viac o ich využití v kuchyni!
Hovorí vám niečo húževnatec hnedý? A čo tak shiitake? V tomto článku sa dozviete všetko potrebné Poznáte špongiu húževnatca jedlého? Nič vám to nehovorí? A čo tak shiitake? V tomto článku sa dozviete všetky potrebné informácie!
Judášovo ucho, perfektné ingrediencie do ázijských jedál! Prečítajte si o ňom viac Judášovo ucho je najzaujímavejšou jedlou špongiou, na ktorú v lese narazíte! Prečítajte si o nej všetko dôležité. Najmä ako si ju vychutnať!
Bedla, lahodná huba s niekoľkými ALE… Prečítajte si, na čo si pri ich zbere a konzumácii dať pozor! Bedla je typická svojou výškou a svojim veľkým klobúkom. Sú vyhľadávanou pochúťkou, ale nie všetky sú jedlé. Viete ako ich spoznať?
Holubiniek je obrovské množstvo! Naučte sa ich vďaka nám spoznať aj perfektne spracovať Holubinka je najfarebnejšia huba, ktorú v lese nájdete! Naučte sa ich rozoznať, očistiť a pripraviť z nich tie najchutnejšie pokrmy!
Máte radi huby? Rýdzok môžete v kľude jesť a pripraviť najrôznejšími spôsobmi. Pozrite sa, ako si ho najlepšie vychutnať! Chcete ochutnať nový druh huby? Vyskúšajte rýdzic pravý! Zdravotné benefity sú obrovské a jeho chuť úžasná.
Muchotrávka ružovka alias masák – jedna z našich najchutnejších húb. Ako ju odlíšiť od jej jedovatého dvojníka? Všetky dôležité informácie o muchotrávke ružovke na jednom mieste! Ako ju spoznať? A ako správne pripraviť? Poďme na to!
Choroše šupinaté sú známe huby, ale vedeli ste, že sa dajú aj kulinársky pripraviť? Naučte sa ako na to Choroša poznáme všetci, ale vedeli ste, že jeden z nich si môžete pripraviť ako lahodný pokrm? Prečítajte si viac o tejto zaujímavej hube!
Peniazovka sametonohá obľúbená ázijská huba, ktorú si s nami môžete pripraviť! Prečítajte si, ako na to Peniazovky patria medzi veľmi obľúbené a chutné huby, najmä v Ázii. Prečítajte si viac o tom, ako ju spoznať, spracovať a uvariť!
Špička obyčajná je malá nenápadná huba, ktorá ale skvele chutí! Prečítajte si ako s ňou pracovať Špička obyčajná je malinká huba, ktorá vyrastá v pravidelných kruhoch! Preto sa niet divu, že sa k nej viaže mnoho mýtov! Zistite viac!
Smrže sú huby s veľmi špecifickým vzhľadom a lahodnou chuťou! Prečítajte si o nich viac Smrže sú huby so atypickým vzhľadom a nezameniteľnou chuťou, ktorá je vyhľadávaní po celom svete! Prečítajte si o ich kúzle!
Čírovka je kulinársky zaujímavá huba, ktorá rastie cez zimu! Naučte sa ju s nami spoznať a pripraviť Čírovka je zaujímavý druh huby, ktorý začína vyrastať až za veľmi chladného počasia! Prečítajte si viac o tejto lahodnej hube!
Kozák, huba pre hubárov začiatočníkov! Prečítajte si ako a kde ju nájsť a pripravte si ho na 100 spôsobov Vedľa hríbov, je kozák najľahšou hubou na identifikáciu! Ak ste začínajúci hubár určite neváhajte a prečítajte si o nich viac!
Králi húb! Naučte sa hríby nielen rozpoznať, ale tiež si ich vychutnať ako správni gurmáni Asi ten najobľúbenejší druh húb, ktorý sa v našich kuchyniach používa! Zistite ako ich rozpoznať, očistiť a pripraviť!
Kĺzok je rozšírená jedlá huba, ktorá stojí za to! Zistite o ňom čo najviac Veľmi rozšírený druh húb, ktorý sa skvele hodí snáď do každého pokrmu. Prečítajte si ako kĺzok spoznať, ako ho očistiť a spracovať!
Líška obyčajná, žltý diamant kulinárskeho umenia! Naučte sa jej bezpečne spoznať a fantasticky pripraviť Patrí medzi kulinárske skvosty av kuchyniach veľkých šéf kuchárov je veľmi obľúbená! Prečítajte si ako ju bezpečne spoznať a zbierať!
Šampiňón, najpestovanejší druh huby na svete. Viete, čím je pre vás prospešný? Šampiňón, huba, ktorá sa pestuje po celom svete. Prečo by nemal chýbať vo vašom jedálničku? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku!
Hliva ustricovitá, huba s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Čo ďalšie by ste o nej mali vedieť? Hliva ustricová, druh jedlej huby, ktorá má vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Aké ďalšie benefity ponúka? Všetko sa dočítate!