Hovädzí guláš pod batátovou perinou

Hovädzí guláš pod batátovou perinou

Úžasný a výdatný recept pre celú rodinu, ktorý si užijú aj malé deti. Navyše je v ňom schovaných veľa dobrej a zdravej zeleniny, takže vitamíny chýbať nebudú.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 mrkvy, nakrájané nadrobno
  • 1 – 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané nadrobno
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 400 – 500 g falošné hovädzie sviečkové (časť prednej plece)
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 kocka hovädzieho bujónu
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 25 g čerstvej petržlenovej vňate, stonky a listy nasekajte zvlášť najemno
  • 1 kg batátov, olúpaných a nakrájaných na kocky
  • kúsok masla
  • hrsť strúhaného čedaru

POSTUP

  • Zahrejte olivový olej na panvici so silným základom.
  • Pridajte cibuľu a restujte 2 minúty, potom pridajte mrkvu a stopkový zeler a restujte do zmäknutia.
  • Pokiaľ sa zmes lepí, pridajte trochu vody.
  • Pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte do zhnednutia, potom vmiešajte cesnak a škoricu a restujte ďalšie 1 – 2 minúty, kým sa neuvoľní vôňa.
  • Kocku vývaru pridajte do 500 ml vriacej vody a vmiešajte k mäsu spolu s paradajkovým pretlakom a stonkami petržlenu.
  • Priveďte zmes do varu a prikryté varte 1 hodinu, potom zložte pokrievku a varte ďalšiu hodinu, alebo kým mäso nezmäkne.
  • Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
  • Preneste zmes do stredne veľkej keramickej misky.
  • Medzitým uvarte batáty v pare domäkka.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Batáty dobre sceďte a roztlačte s maslom.
  • Naneste lyžicou na mäso, posypte syrom a pečte na hornej mriežke asi 20 minút, kým pokrm nezezlátne a nezačne bublať.
  • Môžete servírovať!
Hovädzie mäso zapekané s batátovou zmesou v zapekacej mise s vedľa položenou lyžicou.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.