Úžasný a výdatný recept pre celú rodinu, ktorý si užijú aj malé deti. Navyše je v ňom schovaných veľa dobrej a zdravej zeleniny, takže vitamíny chýbať nebudú.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 mrkvy, nakrájané nadrobno
- 1 – 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané nadrobno
- 2 veľké strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 400 – 500 g falošné hovädzie sviečkové (časť prednej plece)
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 kocka hovädzieho bujónu
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 25 g čerstvej petržlenovej vňate, stonky a listy nasekajte zvlášť najemno
- 1 kg batátov, olúpaných a nakrájaných na kocky
- kúsok masla
- hrsť strúhaného čedaru
POSTUP
- Zahrejte olivový olej na panvici so silným základom.
- Pridajte cibuľu a restujte 2 minúty, potom pridajte mrkvu a stopkový zeler a restujte do zmäknutia.
- Pokiaľ sa zmes lepí, pridajte trochu vody.
- Pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte do zhnednutia, potom vmiešajte cesnak a škoricu a restujte ďalšie 1 – 2 minúty, kým sa neuvoľní vôňa.
- Kocku vývaru pridajte do 500 ml vriacej vody a vmiešajte k mäsu spolu s paradajkovým pretlakom a stonkami petržlenu.
- Priveďte zmes do varu a prikryté varte 1 hodinu, potom zložte pokrievku a varte ďalšiu hodinu, alebo kým mäso nezmäkne.
- Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
- Preneste zmes do stredne veľkej keramickej misky.
- Medzitým uvarte batáty v pare domäkka.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Batáty dobre sceďte a roztlačte s maslom.
- Naneste lyžicou na mäso, posypte syrom a pečte na hornej mriežke asi 20 minút, kým pokrm nezezlátne a nezačne bublať.
- Môžete servírovať!