Tradičný hovädzí guláš v papiňáku pripravíte do 50 minút. Podávať ho je najlepšie s žemľovou knedľou. Môžete však aj s chlebom, cestovinami či zemiakmi.
Ingrediencie
- 500-700g hovädzieho mäsa
- 4 menšie cibule (1 bude na posypanie hotového jedla)
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice masti (alebo masla)
- 1 kocka masox (hovädzí vývar)
- 2-3 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička pálivej papriky
- Drvená rasca, korenie, soľ, majorán
- Ješka (tmavá)
Postup
- Hovädzie mäso si umyte, očistite a nakrájajte na kocky.
- 3ks cibule nakrájajte na drobné kúsky.
- V tlakovom hrnci rozohrejte masť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a nechajte ju zosklovatieť.
- Potom pridajte papriku a miešajte max. pol minúty.
- Pridajte nakrájané mäso a nechajte zatiahnuť.
- Mäso opekajte kým nepustí šťavu, potom ho osoľte, okoreňte, okmínujte, podlejte vodou, zavrite hrniec a duste.
- Duste asi 30 minút, aby sa príliš mäso nerozpadalo, potom pridajte vriacu vodu s rozpusteným masoxom (guláša by malo byť cca 2-2,5l).
- Chvíľu povarte a potom do vriaceho guláša nasypte primerane zápražku.
- Nakoniec primiešajte prelisovaný cesnak a majorán podľa chuti.
- Podávajte s knedľou, posypanou čerstvo nakrájanou cibuľkou.