Hovädzí guláš v tlakovom hrnci

Hovädzí guláš v tlakovom hrnci

Tradičný hovädzí guláš v papiňáku pripravíte do 50 minút. Podávať ho je najlepšie s žemľovou knedľou. Môžete však aj s chlebom, cestovinami či zemiakmi.

Ingrediencie

  • 500-700g hovädzieho mäsa
  • 4 menšie cibule (1 bude na posypanie hotového jedla)
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice masti (alebo masla)
  • 1 kocka masox (hovädzí vývar)
  • 2-3 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • Drvená rasca, korenie, soľ, majorán
  • Ješka (tmavá)

Postup

  • Hovädzie mäso si umyte, očistite a nakrájajte na kocky.
  • 3ks cibule nakrájajte na drobné kúsky.
  • V tlakovom hrnci rozohrejte masť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a nechajte ju zosklovatieť.
  • Potom pridajte papriku a miešajte max. pol minúty.
  • Pridajte nakrájané mäso a nechajte zatiahnuť.
  • Mäso opekajte kým nepustí šťavu, potom ho osoľte, okoreňte, okmínujte, podlejte vodou, zavrite hrniec a duste.
  • Duste asi 30 minút, aby sa príliš mäso nerozpadalo, potom pridajte vriacu vodu s rozpusteným masoxom (guláša by malo byť cca 2-2,5l).
  • Chvíľu povarte a potom do vriaceho guláša nasypte primerane zápražku.
  • Nakoniec primiešajte prelisovaný cesnak a majorán podľa chuti.
  • Podávajte s knedľou, posypanou čerstvo nakrájanou cibuľkou.
Tanier guláša s cestovinami
Zdroj: lecker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.