Máte chuť na guláš a nechcete tráviť večnosť čakaním na túto pochúťku? Pripravte si lahôdku inšpirovanú Maďarskom počas chvíle s použitím minútkového mäsa.
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 300g minútkového hovädzieho mäsa nakrájaného na prúžky (sviečková, flank steak…)
- 100 g hnedých šampiňónov, nakrájaných na štvrtky
- 2 lyžičky papriky
- 500 g zemiakov, olúpaných a nakrájaných na malé kocky
- 600 ml hovädzieho vývaru
- 500g konzervovaných paradajok
- hrsť listov petržlenovej vňate, hrubo nasekaných
- jogurt na servírovanie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Polovicu oleja zohrejte na veľkej nepriľnavej panvici, orestujte hovädzie mäso po dobu 2 minút a raz premiešajte.
- Ak máte malú panvicu, urobte to v dvoch dávkach.
- Preložte mäso na tanier.
- Na panvici zohrejte zvyšný olej a osmažte na ňom huby po dobu 2-3 minút, kým nezačnú hnednúť.
- Huby posypte paprikou, krátko orestujte, pridajte zemiaky, vývar a paradajky.
- Všetko dobre premiešajte, prikryte a varte 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Nakoniec pridajte hovädzie mäso spolu so šťavou a prehrejte.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Vmiešajte petržlenovú vňať a jogurt a podávajte.