Hovädzí šalát s ryžovými rezancami

Hovädzí šalát s ryžovými rezancami

Tento jedinečný recept na vietnamský bun bo nam bo šalát je plný čerstvých byliniek, chutného hovädzieho mäsa a osviežujúcej limetkovej rybej omáčky. Jeho príprava vám zaberie iba 30 minút a môžete si ho vychutnať ako hlavné jedlo alebo prílohu.

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 500 g hovädzieho mäsa
  2. 2 lyžice ustricovej omáčky
  3. Lyžica rybacej omáčky
  4. Lyžica cesnaku (mletého)
  5. Lyžička zázvoru (nastrúhaného)
  6. Korenie
  7. Rastlinný olej

Na zálievku

  1. 3 lyžice limetkovej šťavy
  2. 4 lyžice teplej vody
  3. 2 lyžičky cukru
  4. 2 lyžice rybej omáčky
  5. Cesnak (mletý)

Na servírovanie

  1. Balenie ryžových rezancov
  2. Hlávkový šalát
  3. Mrkva
  4. Uhorka
  5. Fazuľové klíčky
  6. Koriander (nasekaný)
  7. Mäta
  8. Vyprážaná šalotka (alebo cibuľa)
  9. Pražené arašidy

Postup

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky
  2. V miske si zmiešame ustrícovú omáčku, čierne korenie, cesnak a zázvor
  3. Do tejto zmesi plátky mäsa vložíme a necháme aspoň 30 minút marinovať
  4. Všetky ingrediencie na zálievku si zmiešame a dáme bokom
  5. Medzitým si uvaríme ryžové rezance
  6. Postupujeme podľa návodu na obale
  7. Pripravíme si zeleninu
  8. Šalát, mrkva a uhorku umyjeme, olúpeme a nakrájame
  9. Uvarené rezance naložíme do servírovacích misiek
  10. Pridáme nakrájanú zeleninu a bylinky
  11. V panvici zahriatu na strednú teplotu pridáme olej
  12. Keď je olej roztopený, pridáme hovädzie mäso a pečieme po 30 sekúnd
  13. Pridáme rybiu omáčku a za stáleho miešania ďalej vyprážame
  14. Panvica nesmie byť preplnená, aby sa mäso nezačalo variť
  15. Upražené hovädzie mäso položíme do misiek s rezancami
  16. Pokvapkáme ho pripravenou zálievkou a podávame

Často je dobré začať s malým množstvom dresingu a ochutnať, aby ste videli, či nechcete pridať ďalšie.

Tradične podávaný vietnamský pokrm v miskách.
Zdroj: cooking-therapy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.