Tento jedinečný recept na vietnamský bun bo nam bo šalát je plný čerstvých byliniek, chutného hovädzieho mäsa a osviežujúcej limetkovej rybej omáčky. Jeho príprava vám zaberie iba 30 minút a môžete si ho vychutnať ako hlavné jedlo alebo prílohu.
Čo budeme potrebovať
Na mäso
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- Lyžica rybacej omáčky
- Lyžica cesnaku (mletého)
- Lyžička zázvoru (nastrúhaného)
- Korenie
- Rastlinný olej
Na zálievku
- 3 lyžice limetkovej šťavy
- 4 lyžice teplej vody
- 2 lyžičky cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- Cesnak (mletý)
Na servírovanie
- Balenie ryžových rezancov
- Hlávkový šalát
- Mrkva
- Uhorka
- Fazuľové klíčky
- Koriander (nasekaný)
- Mäta
- Vyprážaná šalotka (alebo cibuľa)
- Pražené arašidy
Postup
- Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky
- V miske si zmiešame ustrícovú omáčku, čierne korenie, cesnak a zázvor
- Do tejto zmesi plátky mäsa vložíme a necháme aspoň 30 minút marinovať
- Všetky ingrediencie na zálievku si zmiešame a dáme bokom
- Medzitým si uvaríme ryžové rezance
- Postupujeme podľa návodu na obale
- Pripravíme si zeleninu
- Šalát, mrkva a uhorku umyjeme, olúpeme a nakrájame
- Uvarené rezance naložíme do servírovacích misiek
- Pridáme nakrájanú zeleninu a bylinky
- V panvici zahriatu na strednú teplotu pridáme olej
- Keď je olej roztopený, pridáme hovädzie mäso a pečieme po 30 sekúnd
- Pridáme rybiu omáčku a za stáleho miešania ďalej vyprážame
- Panvica nesmie byť preplnená, aby sa mäso nezačalo variť
- Upražené hovädzie mäso položíme do misiek s rezancami
- Pokvapkáme ho pripravenou zálievkou a podávame
Často je dobré začať s malým množstvom dresingu a ochutnať, aby ste videli, či nechcete pridať ďalšie.