Pokiaľ dávate prednosť zdravej a ľahkej strave, určite vyskúšajte variant iba so zeleninou. Táto chutná pochúťka dodá vášmu telu potrebné množstvo bielkovín aj vitamínov.
Ingrediencie
- 700 g hovädzej veveričky
- 1-2 zemiaky či batáty
- 300 g zelených fazuliek
- 3 PL olivového oleja
- 15 g masla
- lyžička dijonskej horčice
- tymian
- citrónová kôra z jedného citróna
- soľ, korenie
Postup
- Hovädziu veveričku nechajte zhruba 20 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
- Na panvicu dajte zelené fazuľky a nakrájané zemiaky či batáty, všetko polejte trochou olivového oleja a posoľte.
- Mäso potrite zvyšným olejom, posypte soľou a korením a najlepšie na grilovacej panvici zľahka restujte z každej strany po dobu približne 5 až 8 minút.
- Mäso vyberte a nechajte približne 10 minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
- Medzitým do mäkka orestujte zeleninu.
- Zmiešaním masla, horčice, citrónovej kôry, korenia a tymianu pripravte dip.