Hovädzí steak na zelenine

Hovädzí steak na zelenine

Pokiaľ dávate prednosť zdravej a ľahkej strave, určite vyskúšajte variant iba so zeleninou. Táto chutná pochúťka dodá vášmu telu potrebné množstvo bielkovín aj vitamínov.

Ingrediencie

  • 700 g hovädzej veveričky
  • 1-2 zemiaky či batáty
  • 300 g zelených fazuliek
  • 3 PL olivového oleja
  • 15 g masla
  • lyžička dijonskej horčice
  • tymian
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • soľ, korenie

Postup

  1. Hovädziu veveričku nechajte zhruba 20 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
  2. Na panvicu dajte zelené fazuľky a nakrájané zemiaky či batáty, všetko polejte trochou olivového oleja a posoľte.
  3. Mäso potrite zvyšným olejom, posypte soľou a korením a najlepšie na grilovacej panvici zľahka restujte z každej strany po dobu približne 5 až 8 minút.
  4. Mäso vyberte a nechajte približne 10 minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
  5. Medzitým do mäkka orestujte zeleninu.
  6. Zmiešaním masla, horčice, citrónovej kôry, korenia a tymianu pripravte dip.
Zdravý variant pokrmu z hovädzej veveričky iba s orestovanými zelenými fazuľkami a batátmi
zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.