Hovädzí steak po burgundsku

Hovädzí steak po burgundsku

Nič neprekoná jedinečné hovädzie po burgundsku. A teraz si predstavte v tejto úprave flank steaky. Stojí to za to!

Ingrediencie

  • 250 g pancetty nakrájanej na kocky
  • olivový olej
  • 1 kg hovädzieho pupka (flank steaku) nakrájaného na veľké kocky
  • 1 jemne nasekaná španielska cibuľa
  • 5 veľkých mrkví nakrájaných na hrubé plátky
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 2 lyžice múky
  • ½ šálky červeného piva
  • 750 ml červeného vína z Burgundska
  • 2 veľké bobkové listy
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica paradajkovej pasty s bylinkami
  • 1 – 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 350 g olúpaných cibuliek perloviek
  • 225 g menších bielych húb
  • hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate + na ozdobu
  • soľ a čerstvo mleté korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 °C.
  2. Na stredne rozpálenú smaltovanú liatinovú panvicu (odolnú proti pripečeniu) vložte pancettu a trochu olivového oleja.
  3. Varte 3 – 4 minúty, aby pancetta zhnedla a odstránila prebytočný tuk.
  4. Pancettu vyberte ľadovou lyžičkou (pre udržanie tuku) z panvice a odložte ju do misky.
  5. Na rovnakej panvici opečte mäso, vždy po menších častiach a po dobu 5 – 6 minút, kým nebude zo všetkých strán zlatohnedé.
  6. Dochuťte soľou a korením a podľa potreby pridajte olej.
  7. Odložte mäso na tanier.
  8. Na panvicu pridajte cibuľu, mrkvu a trochu olivového oleja, potom za stáleho miešania varte 2 až 3 minúty.
  9. Pridajte cesnak a pokračujte vo varení po dobu ďalších 2 minút.
  10. Vráťte hovädzie mäso na panvicu a zaprášte múkou.
  11. Miešajte, kým sa mäso neobalí, potom preložte zmes na pekáč, vložte do rúry a pečte 5 minút.
  12. Premiešajte a pečte ďalších 5 minút.
  13. Znížte teplotu rúry na 160 ° C, vyberte pekáč a podlejte červeným pivom.
  14. Dôkladne zoškrabte dno, aby ste získali všetky chute!
  15. Pridajte víno, bobkový list, tymián, paradajkový pretlak, pancettu a potom toľko hovädzieho vývaru, aby sa mäso zakrylo.
  16. Dochuťte soľou, čiernym korením a dobre premiešajte.
  17. Zakryte a vložte do rúry.
  18. Pečte 1 hodinu 40 minút a občas premiešajte.
  19. Asi 20 minút pred koncom pečenia rozpáľte veľkú panvicu.
  20. Pridajte maslo a olivový olej a nechajte za stáleho miešania rozpustiť.
  21. Keď maslo začne bublať, pridajte huby a cibuľu, dochuťte soľou a korením.
  22. Opekajte 4 až 5 minút, aby huby zhnedli.
  23. Odstavte z ohňa, pridajte čerstvú petržlenovú vňať a premiešajte.
  24. Pridajte do pekáča, premiešajte a pečte ďalších 15 – 20 minút.
  25. Podávajte s ryžou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou!
Hovädzie flank steak po burgundsku
www.lecoupdegrace.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.