K tomuto tataráčiku sa hodí biele víno. Pre pivára určite pivo.
INGREDIENCIA:
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice celozrnnej horčice
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 1 lyžica nasekaných kaparov
- 1 lyžička dijonskej horčice
- štipka chilli
- 400 g hovädzej panenskej sviečkovej alebo hovädzieho zadného
- 1 šalotka
- 2 žĺtky
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Ako prvé si prichystáme zálievku zmiešaním olivového oleja, oboch druhov horčice, vínneho octu a kaparov.
- Mäso necháme pred prípravou aspoň 30 minút pri izbovej teplote.
- Ak máte sviečkovú mäso nesekajte najemno, ide to ľahko. Pokiaľ máte naopak zadné, mäso dajte do mlynčeka na mäso.
- Rozomleté mäso pridáme k zálievke, dosolíme, dokoreníme, pridáme šalotku a žĺtky.