Hovädzí vývar s pečeňovými knedličkami

Hovädzí vývar s pečeňovými knedličkami

Pečeňové knedličky sú veľkým pokušením pre veľa z nás. Poďme si skúsiť pripraviť vývar s domácimi knedličkami z kvalitných surovín.

Ingrediencie na vývar

  • 1,5 kg hovädzích kostí
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks zeler
  • 2 ks strednej cibule
  • 3 vetvičky petržlenovej vňate
  • 4-5 ks bobkového listu
  • 5 guličiek nového korenia
  • 8 guličiek korenia celého
  • soľ

Ingrediencie na knedličky

  • 150g hovädzej pečene
  • 4,5 lyžíc strúhanky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50g slanina
  • 1 suchý rožok
  • soľ
  • korenie
  • majorán

Postup:

  • Očistite si zeleninu a nakrájajte ju na väčšie kusy.
  • Opláchnite hovädzie kosti.
  • Vložte kosti a zeleninu do hrnca a zalejte dostatočným množstvom vody.
  • Pridajte korenie a osoľte podľa chuti.
  • Priveďte do varu a vyvárajte aspoň 2,5 hodiny.
  • Nakrájajte si pečeň a slaninu na malé kúsky a spoločne s cesnakom a rožkom zmes nameľte do misky.
  • Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a majoránom.
  • Pridajte vajcia a strúhanku.
  • Všetko poriadne premiešajte a nechajte v kľude aspoň 10 minút.
  • Po 10 minútach vytvarujte knedličky, ktoré vložte do vriacej vody (nie do vývaru).
  • Až uvarené knedličky vložte do hotového scedeného vývaru.
Hovädzí vývar s knedličkami
Zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.