Pečeňové knedličky sú veľkým pokušením pre veľa z nás. Poďme si skúsiť pripraviť vývar s domácimi knedličkami z kvalitných surovín.
Ingrediencie na vývar
- 1,5 kg hovädzích kostí
- 2 ks mrkva
- 1 ks zeler
- 2 ks strednej cibule
- 3 vetvičky petržlenovej vňate
- 4-5 ks bobkového listu
- 5 guličiek nového korenia
- 8 guličiek korenia celého
- soľ
Ingrediencie na knedličky
- 150g hovädzej pečene
- 4,5 lyžíc strúhanky
- 1 strúčik cesnaku
- 50g slanina
- 1 suchý rožok
- soľ
- korenie
- majorán
Postup:
- Očistite si zeleninu a nakrájajte ju na väčšie kusy.
- Opláchnite hovädzie kosti.
- Vložte kosti a zeleninu do hrnca a zalejte dostatočným množstvom vody.
- Pridajte korenie a osoľte podľa chuti.
- Priveďte do varu a vyvárajte aspoň 2,5 hodiny.
- Nakrájajte si pečeň a slaninu na malé kúsky a spoločne s cesnakom a rožkom zmes nameľte do misky.
- Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a majoránom.
- Pridajte vajcia a strúhanku.
- Všetko poriadne premiešajte a nechajte v kľude aspoň 10 minút.
- Po 10 minútach vytvarujte knedličky, ktoré vložte do vriacej vody (nie do vývaru).
- Až uvarené knedličky vložte do hotového scedeného vývaru.