Hovädzia omáčka so smotanou

Hovädzia omáčka so smotanou

Hovädzie mäso má svoju nezameniteľnú chuť a dajú sa z neho vykúzliť úžasné recepty. Jedným z nich je aj táto smotanová omáčka s mletým hovädzím mäsom, ktorá je ako stvorená na cestoviny, ale hodí sa pokojne aj ku knedle. Je jednoduchá, rýchla a veľmi chutná. Budete sa po nej olizovať nielen vy, ale aj vaši priatelia.

Ingrediencie:

  • 1 balenie cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 1/2 lyžičky provensálskeho korenia
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 hrnčeky nastrúhaného čedaru

Postup:

  • Vo veľkom hrnci najskôr uvaríme vodu na cestoviny a tie pripravíme presne podľa návodu. Potom ich odložíme nabok.
  • Na platňu dáme veľkú panvicu, rozohrejeme v nej olej a pridáme mleté hovädzie mäso.
  • Za stáleho miešania restujeme zhruba 5 minút, aby mäso pekne zhnedlo.
  • K mäsu prihodíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Varíme asi 3 minúty, než zosklovatí, potom hneď prihodíme nasekaný cesnak a necháme restovať ďalšiu minútu.
  • V hovädzom vývare rozmiešame talianske korenie s múkou a nalejeme do panvice.
  • Miešame asi 1 minútu, potom pridáme paradajkový pretlak.
  • Premiešame a na miernom ohni varíme ešte ďalších 10 minút.
  • Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny, prisypeme nastrúhaný syr a všetko zalejeme smotanou.
  • Veľmi dôkladne zamiešame a necháme cca 2 minúty len tak prebublať.
  • Nezabúdame stále miešať.
  • Dochutíme soľou aj korením a ihneď podávame.
Smotanovo-syrová zmes s hovädzím mäsom.
Zdroj: https://damndelicious.net/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.