Hovädzia pečeň na slanine

Hovädzia pečeň na slanine

Vychutnajte si slaninu s pečeňou a tiež s luxusnou skaramelizovanou cibuľkou.

Recept nie je nijako zložitý a zvládne ho aj začiatočník.

Ingrediencie

  • ½ šálky mlieka
  • 500 g hovädzej pečene (nakrájaných na prúžky)
  • 3 veľké cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 plátky slaniny
  • 5 polievkových lyžíc masla
  • soľ

Postup

  • Mlieko nalejte do misky a vložte doň pečeň. Namáčajte ich 20 minút, aby ste odstránili ich horkosť.
  • Medzitým opražte na panvici slaninu a rozkrojte každý kúsok na polovicu. Odložte bokom.
  • 1,5 lyžice tuku zo slaniny zmiešajte s 2 lyžicami masla a pridajte cibuľu. Za občasného miešania smažte, na miernom ohni, kým cibuľka neskaramelizuje. Potrvá to asi 25 minút.
  • Cibuľu následne dajte do misky, posypte ju soľou a odložte bokom.
  • Pečeň osušte papierovým uterákom.
  • Do panvice pridajte zvyšné maslo a zvýšte teplotu na maximum. Pridajte osušená pečeň a restujte z každej strany 3 minúty.
  • Vnútro mäsa by malo byť stále ružové.
  • Kusy pečene servírujte preliate cibuľou a pokryté slaninou.

Zmes z hovädzej pečene so slaninou a cibuľou.
zdroj: glutenfreehomestead.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.