Vychutnajte si slaninu s pečeňou a tiež s luxusnou skaramelizovanou cibuľkou.
Recept nie je nijako zložitý a zvládne ho aj začiatočník.
Ingrediencie
- ½ šálky mlieka
- 500 g hovädzej pečene (nakrájaných na prúžky)
- 3 veľké cibule (nakrájané na plátky)
- 4 plátky slaniny
- 5 polievkových lyžíc masla
- soľ
Postup
- Mlieko nalejte do misky a vložte doň pečeň. Namáčajte ich 20 minút, aby ste odstránili ich horkosť.
- Medzitým opražte na panvici slaninu a rozkrojte každý kúsok na polovicu. Odložte bokom.
- 1,5 lyžice tuku zo slaniny zmiešajte s 2 lyžicami masla a pridajte cibuľu. Za občasného miešania smažte, na miernom ohni, kým cibuľka neskaramelizuje. Potrvá to asi 25 minút.
- Cibuľu následne dajte do misky, posypte ju soľou a odložte bokom.
- Pečeň osušte papierovým uterákom.
- Do panvice pridajte zvyšné maslo a zvýšte teplotu na maximum. Pridajte osušená pečeň a restujte z každej strany 3 minúty.
- Vnútro mäsa by malo byť stále ružové.
- Kusy pečene servírujte preliate cibuľou a pokryté slaninou.