Hovädzia pečeň osmažená na cibuľke

Hovädzia pečeň osmažená na cibuľke

Jeden z najklasickejších spôsobov prípravy, ktorý dá vyniknúť špecifickej chuti tohto pokrmu!

Ingrediencie:

  • 800 g hovädzej pečene
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky masla
  • 2 cibuľa
  • 2 šálky hladkej múky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Pečeň umyte, odstráňte prípadné blany a nakrájajte na plátky.
  2. Následne ich vložte do misky s mliekom a nechajte v ňom pečeň namočená aspoň po dobu jednej hodiny.
  3. Na panvici rozpustite dve polievkové lyžice masla a orestujte v ňom na kolieska nakrájanú cibuľu.
  4. Následne cibuľu z panvice vyberte, pridajte do panvice zvyšok masla a nechajte rozpustiť.
  5. Múku zmiešajte v miske so soľou a korením av tejto zmesi obaľte plátky pečene.
  6. Potom pečeň vložte do panvice s maslom a z oboch dvoch strán niekoľko minút restujte.
  7. Vráťte do panvice aj cibuľu a všetko spoločne ešte chvíľku povarte. Záleží na tom, ako veľmi prepečenej pečeni dávate prednosť.

Tento pokrm chutí skvele s opečenými zemiakmi aj s ryžou. Možno ho ozvláštniť ešte plátkom orestovanej slaniny.

Restovaná hovädzia pečeň s cibuľkou podávaná na rukolovom šaláte
zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.