Tento recept poteší všetkých milovníkov pečene! Krehká pečeň opečená na slaninke s množstvom chutnej vyprážanej cibuľky vás vráti do detstva.
Čo budete potrebovať
- 1/3 šálky mlieka
- 500 g hovädzej pečene, nakrájaných na plátky
- 3 veľké cibule, nakrájané na plátky
- 4 plátky slaniny
- 5 lyžíc masla
- soľ podľa chuti
Postup
- Do misky dajte mlieko.
- Namočte doň na 21 minút pečeň, aby ste odstránili prípadnú horkosť.
- Medzitým si na panvici opečte slaninu.
- Položte ju na papierovú utierku, nakrájajte na kúsky o veľkosti 2 cm a odložte.
- Nechajte si v panvici asi 1 a 1/2 lyžice tuku zo slaniny a pridajte k nemu 2 lyžice masla.
- Pridajte cibuľu a za občasného miešania varte na ohni 25 minút, kým neskaramelizuje.
- Preneste cibuľu na tanier a posypte soľou.
- Pečeň vyberte z mlieka a poriadne sceďte.
- Vráťte panvicu na sporák a pridajte do nej tri lyžičky masla.
- Keď pena opadne, maslo je dostatočne horúce.
- Usporiadajte pečeň na panvicu a uistite sa, že panvicu neprepĺňate.
- V prípade potreby pracujte po dávkach.
- Vymažte 3 minúty, aby maslo zostalo horúce a nepripálilo sa.
- Pečeň premiešajte a opekajte ďalšie dve minúty.
- Vnútri by mala zostať ružová.
- Pečeň podávajte preliate cibuľou a slaninou.