Hovädzia pečeň so slaninou a cibuľkou

Hovädzia pečeň so slaninou a cibuľkou

Tento recept poteší všetkých milovníkov pečene! Krehká pečeň opečená na slaninke s množstvom chutnej vyprážanej cibuľky vás vráti do detstva.

Čo budete potrebovať

  • 1/3 šálky mlieka
  • 500 g hovädzej pečene, nakrájaných na plátky
  • 3 veľké cibule, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 5 lyžíc masla
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Do misky dajte mlieko.
  • Namočte doň na 21 minút pečeň, aby ste odstránili prípadnú horkosť.
  • Medzitým si na panvici opečte slaninu.
  • Položte ju na papierovú utierku, nakrájajte na kúsky o veľkosti 2 cm a odložte.
  • Nechajte si v panvici asi 1 a 1/2 lyžice tuku zo slaniny a pridajte k nemu 2 lyžice masla.
  • Pridajte cibuľu a za občasného miešania varte na ohni 25 minút, kým neskaramelizuje.
  • Preneste cibuľu na tanier a posypte soľou.
  • Pečeň vyberte z mlieka a poriadne sceďte.
  • Vráťte panvicu na sporák a pridajte do nej tri lyžičky masla.
  • Keď pena opadne, maslo je dostatočne horúce.
  • Usporiadajte pečeň na panvicu a uistite sa, že panvicu neprepĺňate.
  • V prípade potreby pracujte po dávkach.
  • Vymažte 3 minúty, aby maslo zostalo horúce a nepripálilo sa.
  • Pečeň premiešajte a opekajte ďalšie dve minúty.
  • Vnútri by mala zostať ružová.
  • Pečeň podávajte preliate cibuľou a slaninou.
Pečeň na slanine a cibuli servírovaná na tanieri.
www.susanrecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.