Ako prvý tu máme recept na pečeňovú omáčku z hovädzej pečene. Vďaka namočeniu v mlieku navyše krásne skrehnú.
INGREDIENCIA:
- 1 kg hovädzej pečene
- 1 červená cibuľa
- 1 žltá cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- ½ lyžičky tymiánu
- ½ lyžičky oregana
- ½ lyžičky rozmarínu
- 1 lyžica papriky
- 1 a ½ lyžice vegety bez glutamátov
- 1 paradajka
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- ½ hrnčeka mlieka
- 1 zelená paprika
- soľ
- korenie
- rastlinný olej
POSTUP:
- Z pečene si očistite blanku a nakrájajte ich na kocky.
- Potom pečeň zalejte mliekom (nasiaknu sa do nej prípadné toxíny a pečeň krásne skrehnú).
- Nechajte 30 minút odstáť.
- Na troške oleja si orestujte najemno nakrájané cibuľky a na kocky nakrájanú zelenú papriku.
- Restujte, a potom pridajte roztlačenú paradajku a paradajkovú pastu.
- Chvíľu povarte, pridajte bylinky, a potom podlejte ¼ horúcej vody.
- Nechajte variť do husta, a potom na tejto zmesi orestujte scedenú pečeň.
- Varte asi ďalších 8 minút.
- Omáčku prípadne zrieďte.
- Podávajte so svojou obľúbenou ryžou.